Egyszerű toastkenyérből készül az isteni desszert: vajon sül ropogósra

tekercs
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A toastkenyér sem ördögtől való, lehet belőle olyan minőségűt venni, ami tökéletesen megállja majd a helyét a desszert alapjaként, így nem kell bíbelődni a tésztával.

Még pár évvel ezelőtt bukkantam rá erre a receptre, és bár imádtuk, valahogy utána feledésbe merült. Pár hete azonban újra szembejött velem a recept és ismét elkészítettem - és még sokszor el is fogom -, mert egyszerűen isteni finom. Kívül ropogósra sül, picit vajas íze van és roppan rajta a fahéjas cukor, belül pedig krémes a tölteléktől, ami lehet mogyorókrém, de lekvár vagy almaszósz is.

A legjobb az egészben, hogy nem kell bíbelődni a tésztájával, hiszen készen vett toastkenyér az alapja. Azért ebből igyekezzünk jó minőségűt és adalékanyag-mentes verziót választani, előbbi azért is fontos, hogy ne szakadjon szét, morzsálódjon a szelet, ugyanis sodrófával kell kinyújtanunk, és ez csak puha, jó állagú kenyérrel fog sikerülni.

Töltött tekercs

tekercs2

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 szelet toastkenyér
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 2 darab tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 70 gramm cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál vaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A toastkenyerek széleit vágjuk le körben, majd sodrófával nyújtsuk őket vékonyra, de ne szakadjanak el.

Tegyünk 1 teáskanálnyi mogyorókrémet minden toast kenyér közepére, majd kenőkéssel oszlassuk el a kenyérszeleten, de a szélein hagyjunk egy kis helyet szabadon.

Tekerjük fel a toastkenyeret, majd járjunk el így a többi szelettel is, ha nem maradnak úgy, fogpiszkálóval rögzítsük.

Egy tálban keverjük össze a tojást és a tejet, egy másikban pedig a cukrot és a fahéjat.

Egy nagy serpenyőben olvasszunk fel 1 evőkanál vajat. A tekercseket forgassuk a tejjel felvert tojásba, majd tegyük a vajas serpenyőbe. Mindkét oldalát 2 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.

Még melegen forgassuk a tekercseket fahéjas cukorba, majd tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük