Így lesz igazán finom a főtt kukorica: videóban mutatjuk, hogy lesz tökéletes

kcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A főtt kukorica hozzátartozik a nyárhoz, ez az egyik legnépszerűbb finomság, melyet otthon is érdemes elkészíteni.

Neked melyik a kedvenc nyári csemegéd? Nekem a csöves kukorica, melyet grillre dobva, baconnel körbetekerve és persze főve is imádok. A kukorica főzése nagyon egyszerű, több lehetőséget is kipróbálhatsz, mi azonban most megmutatjuk, szerintünk, hogy a legfinomabb a tengeri.

A főtt kukorica egyszerűen sóval megszórva is tökéletes, de vajjal lekenve is ki lehet próbálni. Falatozd magában, vagy próbáld ki úgy, ahogy az amerikaiak is szokták, kínáld rántott hús és krumplipüré mellé.

Hogy kell kukoricát főzni?

Azt is mondhatnám, vízbe vele és kész, de ha igazán finomat akarsz, akkor szentelj neki egy kis figyelmet. Több technikát is kipróbálhatsz, Amerikában tejben és vajban szokás főzni, én azonban maradok a nagyi módszerénél, és a kukorica héját használom. Ennek az egyszerű technikának köszönhetően sokkal ízletesebb lesz a tengeri. Légy türelmes és várd meg, hogy kihűljön a főzővízben, sokkal finomabb lesz úgy.

Tökéletes házi főtt kukorica

kct

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 5 darab csöves kukorica
  • víz szükség szerint
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát szabadítsuk meg a héjától, ha szeretnénk, törjük félbe a csövet.

Vegyünk elő egy nagy fazekat, az alját béleljük ki a kukorica zsengébb héjával, majd helyezzük rá a csöveket. Utána öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, végül pedig takarjuk be a kukoricát a héjával.

A fazekat fedjük le és tegyük fel főni a kukoricát, forrástól számítva 8-12 percig főzzük. Ha öregebb a kukorica, több idő is kellhet neki.

Az elkészült kukoricát hagyjuk a saját levében kihűlni, majd sóval megszórva kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük