Pillanatok alatt kész a hamis töltött palacsinta – A puha tallérok közé édes töltelék kerül

mpcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Puha tésztájú, édes töltelékkel megpakolt finomság szerény hozzávalókból, mindössze 30 perc alatt.

Becsapós sütemény, bár úgy fest, mintha pufi palacsinta lenne, igazából a finomságnak semmi köze a magyar desszerthez. Igazán egyszerű nassolnivaló, ami remekül bírja a csomagolást, édes napindítónak is tökéletes.

Az elkészítésével nem kell sokat bajlódni, rugalmas textúrájú tésztát kell gyúrni, amit rögtön, pihentetés nélkül kell kinyújtani, majd jön a kiszúrás, töltés, összeillesztés és sütés. Tapadásmentes serpenyőben készítve nem lesz szükség plusz zsiradék hozzáadására, amennyi a tésztában van, annyi bőven elég, hogy szép aranybarna színűre süljön. Ha viszont nem olyan jó a serpenyő minősége, nagyon kevés vaj vagy olaj kerülhet a töltött puffancs alá.

Töltött mini palacsinta

tmpct

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 300 gramm liszt
  • 10 gramm sütőpor
  • 70 gramm cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 120 milliliter víz
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a sütőport, cukrot, olajat és a vizet. Gyúrjunk belőle sima felületű, nem ragadós tésztát 4-5 perc alatt, amit enyhén lisztezett felületen nyújtsunk ki vékonyra.

A kinyújtott tésztát linzer- vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

Fogjunk meg egy tésztatallért, a mutatóujjunkat vizezzük be, majd a tésztaérme széleit kenjük körbe vízzel, a közepére tegyünk 1 teáskanálnyi lekvárt vagy nutellát. Utána illesszünk rá egy másik tésztatallért, alaposan nyomkodjuk össze a széleket, a víznek köszönhetően össze fognak ragadni.

A megtöltött tésztákat tapadásmentes serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, fedő alatt mindkét oldalán süssük aranybarnára. A sütési idő oldalanként 3-5 perc. A finomságot porcukorral meghintve lehet kínálni.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük