Isteni tonhalas-paradicsomos spagetti olasz fűszerekkel: 30 perc alatt kész
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Nem kell órákat a konyhában állnod, hogy finom és laktató ételt készíts, a tonhalas spagetti isteni, és pillanatok alatt kész.
Ha gyors és egyszerű ebéd- vagy vacsoraötletet keresel, ne kutass tovább, a tonhalas tészta lesz a tökéletes választás. Pillanatok alatt elkészül, nincs vele sok munka, ráadásul isteni finom.
A paradicsomos szószból nem hiányozhatnak az olasz zöldfűszerek, de a fokhagyma sem, sőt, egy kevés chilivel is izgalmasabbá teheted. Mivel a paradicsom elég savas, én egy kevés cukrot is szoktam főzni a szószba. A tonhal mellé kapribogyót is keverhetsz, ahogy mi is tettük, de ha nem kedveled, olívabogyóval is tökéletes lesz.
A tonhalas spagettit rögtön, melegen kínáld, ha viszont előre készítenéd el, akkor a tésztát ne keverd össze a szósszal, csak amikor már tálalod.
Tonhalas spagetti
Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej salottahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál chilipehely
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 800 gramm kockázott paradicsom (konzerv)
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál cukor
- 300 gramm tonhal (olajban)
- 60 gramm kapribogyó
- 400 gramm spagetti
- petrezselyem (a tálaláshoz)
- ízlés szerint parmezán
Elkészítés:
A hagymákat hámozzuk meg, a salottát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A tonhalról öntsük le a levet.
Forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Szórjuk rá a chilipelyhet, a fűszerkeveréket, keverjük össze, majd fél perc után öntsük fel a paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés cukorral ellensúlyozzuk a savasságát. Gyöngyözve, alacsony lángon főzzük 10 percig.
Közben főzzük a tésztát al dentére.
Amikor picit sűrűsödött a szósz, keverjük bele a tonhalat és a kapribogyót. Főzzük még 2-3 percig, majd keverjük bele a kifőtt tésztát, forgassuk vele össze.
Rögtön, összeaprított petrezselyemmel és sajttal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images