Selymes tormaszósz villámgyorsan – Húsok mellé, de akár szendvicsbe is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tejföl nemcsak lágyítja az ízét, hanem extrán krémessé is teszi a tormaszószt, amelyet főtt sonka mellé is fogyaszthatsz.
A tormareszelés és a hagymapucolás és -vágás egyformán embert próbáló feladat. Ha ezen túl tudsz lendülni, érdemes gyakran fogyasztanod a tormát, mert nagyon egészséges. Többek közt tele van C-vitaminnal, de vírus- és baktériumölő tulajdonságai is ismertek.
Ha csak simán reszelve fogyasztod, akkor csak keveset egyél belőle, mert nagyon csíp. Ecettel, illetve majonézzel ízesítve a legnépszerűbb, a húsvéti sonka mellé érdemes kínálni. A másik közkedvelt elkészítési módja, ha sonkába töltöd, ez a tekercs például tökéletesen mutat egy hidegtálon.
A torma markáns ízét egy kis tejföllel keverve is finomíthatod, így nemcsak selymes lesz, hanem kevésbé csípős is. Mindenképpen készítsd el időben, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.
Tormaszósz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 120 gramm tejföl
- 50 gramm torma (friss, reszelt)
- 0.5 kávéskanál citromlé
- 1 csipet cayenne-bors
Elkészítés:
A tormát reszeljük le, öntsük rá a citrom levét, majd keverjük össze a cayenne-borssal és a tejföllel. Fedjük le, majd hűtőben pihentessük legalább 2 órát.
Fotó: Getty Images