Olaszos paradicsomleves tortellinivel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A lasagne-hoz hasonlóan tortelliniből is lehet levest készíteni. Bár a töltött tészta önmagában is szuper fogás, levesbe is zseniális. Használhatunk levesbetétként ricottás, húsos, zöldséges tortellinit, amilyet csak szeretnénk.
A leves alapja egy nem túl sűrű paradicsomleves, amit a friss bazsalikom és spenót tesz teljessé. Bár a leves általában az előétel szerepét tölti be, ez a gazdag, minden jóval telepakolt verzió főételként is megállja a helyét.
Ha húsos verziót készítenénk, kétféleképpen járhatunk el: vegyünk hússal töltött tortelliniket, azokat használjuk levesbetétként. Ha nem főzzük bele őket a levesbe, hanem külön kínáljuk, akkor a vegetáriánusok és a húsevők is jól járnak. Másik megoldás, ha lepirított darált húst használunk alapnak, ebben az esetben úgy járjunk el, mint a lasagne levesnél.
A vállalkozóbb kedvűek házilag is készíthetnek tortellinit, de nagyon finom fagyasztott verziókat lehet kapni, úgyhogy ha szeretnénk egy kis időt megspórolni, azok is tökéletesek.
A spenót és a tortellini csak a főzés utolsó 10 percében kerül a levesbe, hogy ne főjenek szét. Ha nem frissen fogyasztjuk az ételt, akkor inkább külön főzzük ki a tortelliniket, és a tálalás előtt melegítsük össze a levessel.
Paradicsomos tortellini leves
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 gramm passzírozott paradicsom
- 1 liter alaplé
- 2 evőkanál bazsalikom (friss)
- ízlés szerint só, bors
- 250 gramm tortellini
- 60 gramm spenót (friss)
Elkészítés:
Egy lábasban melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát, ha már üveges, mehet hozzá az összezúzott fokhagyma is.
1-2 perc pirítás után adjuk hozzá a paradicsomot, az alaplevet, a bazsalikomot, sót és borsot. Ha felforrt a lé, vegyük alacsonyra a lángot, fedjük le, főzzük 20 percig.
Adjuk hozzá a spenótot és a tortellinit, főzzük további 10 percig, amíg a tortellinik készen nem lesznek. A levest frissen, reszelt parmezánnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images