Mutatós trüffelgolyó kakaóba forgatva – Mennyei finomság karácsonyra

trüffel2cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mindössze öt hozzávalóra lesz szükséged a házi trüffelgolyóhoz, a finomság rumba áztatott meggyszemeket rejt.

Ha megkérdezném, melyik a legegyszerűbb sütés nélkül készült édesség, szerintem a legtöbben élből a kókuszgolyót mondanák - való igaz, olyan könnyen elkészíthető desszert, hogy még gyerekekre is rábízható a golyók gyártása. Én azonban egy másik édességet tartok a legkönnyebben összehozhatónak, a rumos meggyszemeket rejtő trüffelgolyót.

Az ízes gyümölcs lehet friss, mirelit vagy befőtt, a lényeg, hogy a meggy magozott legyen. A gyümölcshöz remekül illik a rum, 1-2 evőkanállal nyugodtan tehetsz rá, de ha meglódul a kezedben az üveg és többet öntesz belőle, az sem lesz probléma. A trüffelgolyók gyártásánál gyorsnak kell lenni, mert a csoki gyorsan megolvadhat. Tálalás előtt pár órára tedd hűtőbe a desszertet, hidegen kínáld.

Trüffelgolyó kakaóba forgatva

trüffel2ct

Hozzávalók 28 darabhoz

  • 30 dekagramm étcsokoládé (60%-os)
  • 2.5 deciliter 30%-os tejszín
  • 28 szem kimagozott meggy
  • 2 evőkanál rum
  • kakaó a hempergetéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokoládét vízgőzfürdő felett olvasszuk fel, majd keverjük bele a szobahőmérsékletű tejszínt. Miután egyneművé vált a csokoládémassza, hűtsük le.

A magozott meggyet - ami lehet mirelit vagy befőtt is - locsoljuk meg rummal.

A kihűlt masszából vegyünk ki egy kis darabot, tegyük a tenyerünkbe, lapítsuk ki, tegyünk bele egy szem meggyet, majd formázzunk belőle kis labdát. A gusztusos golyókat forgassuk kakaóporba vagy porcukorba.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük