Mutatós, ráérős reggeli hétvégére: a tükörtojással töltött paradicsom isteni finom

5
Nyomtatás
tpcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha különleges, mégis egyszerűen elkészíthető villásreggelivel rukkolnál elő, ne törd tovább a fejed, segítünk!

Ráérős hétvégéken jólesik az ágyban reggelizni, ilyenkor remek napindító a bundás kenyér vagy a palacsinta, de zöldségekből és tojásból is finom étel születhet.

A lédús paradicsomot érdemes megtölteni, rengeteg izgalmas és kiadós variációt találni a töltött zöldségre, amely ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás. Persze reggel is el lehet készíteni a minden jóval megpakolt paradicsomot, bőven elég, ha van a hűtődben tojás, ha pedig szeretnéd, cifrázd bátran. Kerülhet a tojás alá sonka, kolbász, finomra vágott paprika, de még a tetejét is izgalmasabbá teheted, ha reszelt sajttal gazdagítod. A paradicsom belsejében a tojás szépen megsül, az alá rejtett finomságok pedig még kívánatosabbá teszik a napindítót.

Tükörtojással töltött paradicsom

tpct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab paradicsom
  • 1 marék metélőhagyma
  • 50 gramm mozzarella
  • 4 darab tojás
  • kevés olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, majd a tetejüket vágjuk le, a húsát óvatosan kanalazzuk ki.

A metélőhagymát vágjuk finomra.

A sajtot daraboljuk fel vagy reszeljük le.

A paradicsomokba szórjuk bele a metélőhagymát, a sajtot, majd a tojásokat is üssük bele.

A kikapart paradicsomhúst kevés olajjal (1-2 evőkanál) keverjük egybe, majd kanalazzuk jénaiba, tegyük rá a tojással töltött paradicsomokat.

A paradicsomokba ütött tojást sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-25 percre, míg a tojás megsül. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon