
Túrógombóc ízű palacsinta tíz perc alatt - Lusták és sietősök uzsonnája
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Egyserpenyős pirult krumpli: sült paprika színesíti

Fantasztikus málnás muffin: vajtól lesz omlós és isteni

Pofonegyszerű, nagyon sajtos zöldborsótócsni: alig valamiből készül

Krémes eperleves bodzával: jó hidegen kínáld

Villámgyors csirkés pad thai házilag: vacsorára is belefér
A családomban a túrógombóc a legnépszerűbb létező étel, minden korosztály kedvence, lehetetlen belőle eleget készíteni. Annyira gyakori az igény rá, hogy néha szükség van valami instant megoldásra, ha nincs éppen idő a bekeverős, pihentetős, kifőzős, morzsapirítós folyamatra.
Ez a palacsinta eredetileg ricottával készül, de mivel az nem mindig elérhető, én túróval csinálom, így is zseniális. A legjobb, hogy alig van a masszában liszt, tulajdonképpen túróból és tojásból áll össze és cukor is alig van benne. Ezért belül annyira krémes, mint egy túrópuding.
Alacsony liszt-és cukortartalma miatt így aztán abban a hitben ringatom magam, hogy egészségesebb egy sima palacsintánál, de legalábbis táplálóbb. Régebben gyakran készítettem cukormentesen, teljes kiőrlésű lisztre vagy finomra darált zabpehelyre a lisztet, és úgy is működött, szóval cukorbetegeknek, diétázóknak is bevethető. Azért a nem diétázók tálaláskor nyugodtan meglocsolhatják egy kis lekvárral vagy mézzel, de friss gyümölcsök is illenek mellé.
Túrós palacsinta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm túró
- 3 darab tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 60 gramm liszt
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori