
Tüzes, ragacsos csirkeszárny: kívül ropogós, belül finom szaftos

A csirkeszárny karakteres fűszerekkel pácolva készül, minél tovább pihen, annál jobban átjárják az ízesítők.
A csirkeszárny sütőben pirulva a legfinomabb: bár nagyon egyszerű összedobni, ízében összetett és izgalmas. A szárny fűszerezése sokféle lehet, érdemes minél tüzesebb ízesítőket használni.
A pikáns ízekről a chiliszósz, a Worcestershire-szósz és a füstölt paprika gondoskodik. Chiliszószból többfélét is használhatsz, ha szereted a nagyon csípőset, akkor olyat, de édeset is érdemes keverni mellé. A szárny akkor lesz igazán finom, ha minél több időt hagyod a pácban, ezért akár 1 estét is eltölthet a fűszeres fürdőben.
Tüzes, ragacsos csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 4 evőkanál chiliszósz
- 8 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz
- 1 dl víz
Elkészítés:
A megtisztított csirkeszárnyat tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá az összes hozzávalót - kivéve a vizet -, forgassuk egybe, majd fedjük le a tálat fóliával. A befűszerezett húst ezután tegyük hűtőbe néhány órára.
A pihentetés után a szárnyat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, öntsük a hús alá a vizet, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára. Félidőnél forgassuk át a húst.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!