Isteni krémsajtos szendvics 5 perc alatt: a kaportól lesz különleges

uszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zamatos szendvics fűszeres krémsajttal és vékonyan szeletelt uborkával készül, tökéletes napindító, de akár el is csomagolhatod.

Az egyszerű uborkás szendvics ellenállhatatlanul finom, amelyet bármikor jólesik fogyasztani.

Az uborkás szendvics eredete az 1800-as évekre vezethető vissza, ma már egyes országokban a teadélutánok kötelező eleme. Régen ezt a szendvicset csak a gazdagok fogyasztották, mivel az uborka nehezen beszerezhető zöldségnek számított.

A szendvics zamata a kaportól lesz különleges, a legjobb, ha friss fűszernövényt használsz. Ha esetleg nem szereted a kaport, akkor fél teáskanál őrölt fehér borssal dobd fel a krémsajtot, de más zöldfűszer is mehet bele.

Uborkás-krémsajtos szendvics

uborkásszendó

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 darab kígyóuborka
  • 300 g krémsajt
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 marék kapor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 csipet
  • 12 szelet kenyér
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát tisztítsuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel vagy hosszában szeleteljük fel.

A krémsajtot tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a majonézt, a kaprot finomra vágva, a citromlevet, fokhagymaport és a sót, az egészet alaposan keverjük össze.

A kenyerek héját vágjuk le, ha szeretnénk, majd cifrázzuk és szúrjuk ki pohárral, sütikiszúróval vagy vágjuk háromszög alakúra. A kenyereket kenjük meg tetszés szerint krémsajttal, pakoljuk a tetejükre az uborkát, majd krémsajttal megkent kenyérrel zárjuk a szendvicset.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük