Roppanós, tejszínes uborkasaláta - A friss kaportól lesz igazán finom

kapros uborkasaláta tejszínnel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az uborkasaláta sokak nagy kedvence a klasszikusok közt, érdemes többféle öntettel kipróbálni.

Anyukám tejfölös uborkasalátájának nincs párja, de azért igyekszem esélyt adni más változatoknak is. Már akkor is más lesz, ha kicsit vastagabbra vágod a szeleteket, ha pedig tejföl helyett tejszínnel ízesíted, sokkal krémesebb és teltebb ízű lesz a saláta. Az, hogy ki milyenre vágja az uborkát, ízlés dolga, én általában nagyon vékony szeletekkel dolgozom és meg is hámozom a zöldséget, de nyugodtan készítsd úgy, ahogyan te szoktad. 

Ha a joghurtos változatnál maradnál, használj görög joghurtot, ebből a tzatzikiből nem maradhat ki a fokhagyma sem. Bár az uborka önmagában is lédús zöldség, nyáron húsítő levesnek is tökéletes alapanyag. Ekkor is a görög joghurt, no meg a kapor játssza a főszerepet. 

A salátához igazából bármilyen uborkát használhatsz, de ha túl sok a magja, érdemes kikaparni, hogy ne legyen túl vizes. Bár a tejfölösnél kihagyhatatlan hozzávaló a fokhagyma, ebbe a változatba nem kötelező. Ami viszont igen, az a kapor, abból is csak a friss. Végül, de nem utolsósorban mindig használj roppanós zöldséget. 

Kapros uborkasaláta

kapros uborkasaláta tejszínnel recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 darab uborka
  • 150 milliliter tejszín
  • ízlés szerint kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy edényben keverjük össze a tejszínt, a cukrot, az ecetet, a sót, a borsot és az apróra vágott fokhagymát. Tegyük félre, hagyjuk picit, hogy összérjenek az ízek.

A uborkát mossuk meg alaposan, majd vágjuk tetszőleges vastagságú szeletekre. A kaprot is vágjuk össze. Keverjük bele a tejszínes szószba az uborkaszeleteket és a kaprot. Azonnal tálalhatjuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük