Filléres tojásleves pillanatok alatt: zsenge újhagymával készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Az egyszerű tojásleves is lehet finom, spórolós napokon könnyű vacsoraként is jól fog esni.
A magyar konyhában a köménnyel készült tojáslevesnek van hagyománya, de most egy olyan receptet mutatunk, ami teljesen más, mégis nagyon szerethető. Egyszerű, filléres és finom, de arra is adunk ötletet, mivel teheted gazdagabbá a levet.
Kínában nagy hagyománya van a levesnek, a legtöbb családban minden ebédnél vagy vacsoránál az asztalra kerül. Az egyik kedvencük a tojásleves, amit, ha különlegesebben szeretnél elkészíteni, használj egzotikus fűszereket. Az alapba reszelj egy kis darab gyömbért, úgy forrald fel, tálalás előtt pedig 2-3 evőkanál szezámolajat keverj a levesbe, sokkal mélyebb ízt és selymesebb textúrát ad az ételnek.
Újhagymás tojásleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 liter alaplé (zöldség vagy hús)
- 4 szál újhagyma
- 6 darab tojás
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított hagymát karikázzuk fel.
A tojásokat üssük fel egy tálba, sózzuk és borsozzuk, utána keverjük egybe.
A hagymákból 1 keveset tegyünk félre a tálaláshoz, a többit adjuk az alapléhez és forraljuk fel.
A felforrt lé alatt vegyük lejjebb a lángot, utána lassan csorgassuk bele a felvert tojást, kóstoljunk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk a levest. Körülbelül 5 perc után tálaljunk.
Fotó: Getty Images