Top 7 karácsonyi köret recept képekkel
Klasszikus karácsonyi köretek receptjeit gyűjtöttük össze, ha még nem vagy járatos a konyhában.
A kelbimbóra sokan pfujolnak, van, akit a lakásból is ki lehet kergetni vele, pedig a zöldség nagyon is finom, csak tudni kell jól elkészíteni. Az első és legfontosabb szabály, hogy nem szabad túlfőzni, mert akkor kellemetlen lesz az íze és az illata is. Ha erre figyelsz, és nem félsz párosítani a zöldet más alapanyagokkal, akkor meglepő ízélményben lehet részed.
A kelbimbó és a szalonna remek párost alkotnak. A receptben só nem szerepel, hiszen a bacon is fűszerezi a zöldséget. Ha meg szeretnéd őrizni a kelbimbó szép, friss zöld színét, akkor a főzővízből ne hagyd ki a szódabikarbónát.
Gordon Ramsay is szereti a kelbimbót, gyakran főz belőle valami finomat, egyik receptjében szalonnával és sült gesztenyével készíti. Így tényleg igazán ünnepi lesz, te is kipróbálhatod, de gesztenye helyett aszalt áfonyát is keverhetsz hozzá. Az így készült finomság magában is szuper választás, de sültek mellé is remekül illik.
A kelbimbót tisztítsuk meg, majd lobogó, szódabikarbónás vízben főzzük 5-8 percig.
A szalonnát vágjuk fel ízlés szerint, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg. 2-3 perc után a kelbimbót is keverjük hozzá. A kelbimbót 5-8 percig pirítsuk, közben gyakran kevergessük, és fűszerezzük őrölt borssal.
Fotók: Getty Images