Karácsonyi köret kelbimbóval és szalonnával: eteti magát, olyan finom

1
Nyomtatás
kcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kelbimbó izgalmas zöldség, melyből elképesztően finom köret kerülhet az asztalra, amely után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

A kelbimbóra sokan pfujolnak, van, akit a lakásból is ki lehet kergetni vele, pedig a zöldség nagyon is finom, csak tudni kell jól elkészíteni. Az első és legfontosabb szabály, hogy nem szabad túlfőzni, mert akkor kellemetlen lesz az íze és az illata is. Ha erre figyelsz, és nem félsz párosítani a zöldet más alapanyagokkal, akkor meglepő ízélményben lehet részed.

A kelbimbó és a szalonna remek párost alkotnak. A receptben só nem szerepel, hiszen a bacon is fűszerezi a zöldséget. Ha meg szeretnéd őrizni a kelbimbó szép, friss zöld színét, akkor a főzővízből ne hagyd ki a szódabikarbónát.

Így lesz még finomabb!

Gordon Ramsay is szereti a kelbimbót, gyakran főz belőle valami finomat, egyik receptjében szalonnával és sült gesztenyével készíti. Így tényleg igazán ünnepi lesz, te is kipróbálhatod, de gesztenye helyett aszalt áfonyát is keverhetsz hozzá. Az így készült finomság magában is szuper választás, de sültek mellé is remekül illik.

Ünnepi kelbimbós köret

kct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g kelbimbó
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 100 g szalonna (füstölt)
  • kevés olívaolaj
  • őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót tisztítsuk meg, majd lobogó, szódabikarbónás vízben főzzük 5-8 percig.

A szalonnát vágjuk fel ízlés szerint, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg. 2-3 perc után a kelbimbót is keverjük hozzá. A kelbimbót 5-8 percig pirítsuk, közben gyakran kevergessük, és fűszerezzük őrölt borssal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon