Villámgyors vajas-fokhagymás szósz – Az egyszerű tésztát is feldobja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ne spórolj a fokhagymával ebben a szószban, az adja meg az öntet lelkét.
Sokszor a legegyszerűbb szószok a legfinomabbak, egy sima tészta is kihozza az ízüket. A vajalapú öntetek eleve krémesek, csak egy kis fűszert kell hozzájuk adnod, hogy tökéletesek legyenek. A szószt nemcsak tésztára, hanem sült húsra vagy tenger gyümölcseire is öntheted, a fokhagyma úgy is érvényesülni fog.
Természetesen készíthetsz tartalmasabb mártásokat is, ennek a borsós-csirkés szósznak az elkészítése szintén nem tart sokáig.
Ezt az erőteljes aromájú fűszernövényt nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani, nagyon egészséges, vírus- és baktériumölő tulajdonságairól is ismert.
Vajas-fokhagymás szósz
Hozzávalók 2 adaghoz
- 100 gramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bazsalikom (őrölt)
- 0.5 kávéskanál oregánó (őrölt)
- 0.5 kávéskanál só
Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk egészen apróra.
A vajat közepes lángon olvasszuk fel egy lábasban, majd tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk pár percig. Alacsony lángon főzzük további néhány percet, majd morzsoljuk bele a zöldfűszereket és sózzuk meg. Még melegen keverjük össze a tésztával.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors