![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül a tökéletes omlós vajas keksz – A tésztája több nap után is puha marad
![vajaskekszcover](https://kep.index.hu/1/0/3136/31364/313643/31364399_2408287_e08b73deb0eab10408a1728a46723ad0_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Kávé, tej vagy tea mellé remekül illik, a külseje kissé roppanós, belül omlós, ez a csodás vajas keksz napok múlva is megőrzi tökéletes textúráját.
Rajongok a kekszekért. Rengeteg receptet próbáltam már, és jó néhány kedvencem van. Az egyik nagy favoritom a puha vajas keksz vaníliakivonattal megbolondítva.
A keksz tésztája nagyon hasonlít a dán vajas kekszéhez, amit linzertésztaként is szoktak emlegetni, azonban az én receptemből hiányzik a tojás. Mivel vajas kekszet készítünk, fontos, hogy jó minőségű, puha vajat használjunk, amit szép habosra kell kevernünk a porcukorral. A vajas keksz lényege a lágy, omlós tészta, mivel azonban egy kis burgonyakeményítő is kerül a tésztájába, a nassolnivaló külseje kellemesen roppanós lesz. A kész keksz tökéletesen díszíthető, például olvasztott csokival, lekvárral, de önmagában falatozva is mennyei.
Vajas keksz
![vajaskekszct](https://kep.index.hu/1/0/3136/31364/313643/31364313_9afdca6f463f2f58746c34a75270d992_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 130 gramm vaj
- 60 gramm porcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál burgonyakeményítő
- 100 gramm liszt
- 30 gramm tejpor
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű puha vajat tegyük tálba, mehet hozzá a cukor és a vaníliakivonat, kézi habverővel közepes fokozaton habos, selymes állagúra dolgozzuk az alapanyagokat. Ezután a tejpor és a többi száraz alapanyag szitálva kerül a vajas keverékbe, spatula segítségével alaposan egybedolgozzuk. A lágy tésztát habzsákba tesszük, sütőpapírral bélelt tepsire karikákat nyomunk belőle, 150 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!