![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A legpuhább vajas-tejes sütemény - Bármivel gazdagítható az omlós tészta
![vajassüti](https://kep.index.hu/1/0/3476/34769/347694/34769453_2661397_6fe51cf7b2f268eeca7667f1580d620b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az amerikai klasszikust érdemes kipróbálni, olyan puha és légies, mint a leghabosabb piskóta.
A "hot milk cake" - tükörfordításban "forró tejes sütemény" - klasszikus amerikai desszert, amely könnyű, habos tésztáját a sok-sok tejnek és vajnak köszönheti. A titka csupán annyi, hogy a tejet és a vajat össze kell melegíteni egy lábasban, így adni a tészta többi hozzávalójához.
Mivel egy kis vanílián kívül nem kerül bele más, az amerikaiak rengeteg - 400 gramm - cukorral készítik. Én most csökkentettem a cukor mennyiségét, de akár felére is lehet venni, főleg, ha valamilyen édes gyümölccsel vagy csokival is gazdagítanád a tésztát. A kész desszertet is fel lehet turbózni, akár porcukorral, akár tejszínhabbal, de karamellszósz is kerülhet rá.
Vajas-tejes sütemény
![vajassüti2](https://kep.index.hu/1/0/3476/34769/347694/34769467_0f5cf969916c6b9e6090f825906e3b8c_wm.jpg)
Hozzávalók 12 szelethez
- 4 darab tojás
- 300 gramm cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 280 gramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 250 milliliter tej
- 170 gramm vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban verjük habosra a cukrot és a tojást. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd a sóval és sütőporral kikevert lisztet is keverjük bele.
Egy kis lábasban melegítsük össze a tejet és a vajat, míg a vaj teljesen el nem olvad a folyadékban.
Öntsük a lisztes keverékhez, majd robotgéppel keverjük simára.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt 23x33 centiméteres tepsibe, majd toljuk a sütőbe 35-40 percre, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!