Pihe-puha tejszelet vaníliapudinggal töltve: eteti magát, olyan finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Otthon is lehet tejszeletet készíteni, a finomság meglepően egyszerűen készül, próbáld ki az alábbi receptet.
A gyerekek megőrülnek a tejszeletért, de a felnőttek is szeretik a puha piskótás, krémes nassolnivalót. Rengetegféle tejszelet és recept létezik, nehéz is eldönteni, melyik a legfinomabb.
A tészta lehet fehér vagy sötét, de a töltelék is változatosan készülhet. Valamelyikbe fehér, habtejszínes krém kerül, amely vaníliával, citrusfélékkel vagy gyümölcsvelővel is megbolondítható. Az egyik nagy kedvencemben a bársonyos, kakaós piskótalapok között ínycsiklandó vaníliapudingos krém lapul, amelyet még egy kis mascarponéval is érdemes gazdagítani.
Vaníliás pudinggal töltött tejszelet
Hozzávalók 6 személyre
A piskótához:
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál cukor
- 6 darab tojás
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 7 dekagramm cukor
- 2.5 deciliter tej
- 5 dekagramm vaj
- 25 dekagramm mascarpone
Elkészítés:
Piskóta:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk hozzá a sütőport és a kakaót.
A tojásokat válasszuk szét.
A fehérjéhez adjuk hozzá a cukrot és verjünk belőle kemény habot.
A sárgáját lazán verjük fel, majd óvatosan keverjük a fehérjéhez a liszttel együtt.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (35x40 centiméteres), toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.
Krém:
A pudingot keverjük csomómentesre a tejjel és a cukorral, majd főzzünk belőle sűrű krémet.
Várjuk meg, míg a krém kihűl, utána robotgéppel keverjük hozzá a vajat és a mascarponét.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát hosszában vágjuk ketté, az egyik lapot helyezzük tálcára, majd kenjük rá a krémet, a másik lapot pedig helyezzük a tetejére.
A süteményt 2-3 órára tegyük hűtőbe, csak utána szeleteljük fel.
Fotó: Getty Images