Mennyei vaníliás rizskoch: így lesz igazán krémes a rizs

rcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű finomság igazi régi kedvenc, ne félj tőle, nem nehéz az elkészítése.

Rizsből csodálatos desszertek készülhetnek, az egyik legnagyobb favorit a rizskoch, amit nem bonyolult elkészíteni, mégis könnyen el lehet rontani. A titok a cukor hozzáadásában rejlik - sokan már a rizs főzésénél édesítik a desszertet, de ennek az a veszélye, hogy nagyon könnyen odaéghet a cukros rizs. A legjobb, ha a tojások sárgájához kevered a cukrot, így elkerülhető, hogy a rizs odakapjon. A tojásfehérjehabot mindig kisebb adagokban kell a masszába forgatni, akkor jó, ha lágy és könnyed.

Tipp, hogy még finomabb legyen

A rizskoch könnyedén variálható, érdemes gyümölcsökkel feldobni, olykor elég csak a citrom reszelt héját belekeverni, ha azonban kicsit gazdagabban készítenéd, bátran kockázz fel 1 darab almát és 1 darab körtét, majd keverd a masszába.

A rizskoch akkor igazán finom, ha belülről krémes, ezért zsírosabb tejet érdemes használni, de a tej egy részét le is lehet cserélni habtejszínre, hogy még finomabb legyen a végeredmény.

Vaníliás rizskoch

rct

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dekagramm hosszú szemű rizs
  • 1 csipet
  • tej szükség szerint
  • víz szükség szerint
  • 3 darab tojás
  • 5 dekagramm vaj
  • 15 dekagramm cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • porcukor a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A rizst másfélszeres mennyiségű forró vízben tegyük fel főni. Amikor magába szívta a vizet, öntsük fel két és félszeres mennyiségű forró tejjel, sózzuk, alacsony láng felett főzzük puhára.

A tojásokat válasszuk ketté.

A sárgáját a puha vajjal és a cukorral keverjük habosra, majd a vaníliakivonatot is forgassuk hozzá.

A tojásfehérjéből verjünk kemény habot.

A cukros tojássárgát keverjük egybe a tejberizzsel, majd a tojásfehérjehabot is forgassuk bele. Utána simítsuk vajjal kikent tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük pirosra (körülbelül 30-40 perc).

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük