Szőlővel és fokhagymával sült, omlós csirkecomb: rozmaringgal együtt sülnek a tepsiben
A szőlő nagyon jól megy a fűszeres, szaftos sült csirkecombhoz.
Egy egyszerű trükkel újjászületik az untig ismert csirkecomb, a „vasalás” technikáját érdemes kipróbálni. Lényegében egy nehéz, lehetőleg vas, vízzel teli lábas a vasaló, ezt kell a csirkecombfilékre helyezni, így kilapulnak sütés közben, belül szaftosak maradnak, kívülről viszont megpirulnak, kérget kapnak. Bár a comb nem szárad ki olyan könnyen, mint a melle, ezzel a módszerrel túl lehet sütni, úgyhogy csak óvatosan.
Fontos, hogy a serpenyőt jól forrósítsd fel, a lábas alját pedig alaposan tisztítsd meg, hiszen az fog érintkezni a hússal. A combfilének elég oldalanként pár perc, hamar átsül, miközben a súlynak köszönhetően szép pirult lesz.
A combfilét tisztítsuk meg, ha szükséges, itassuk fel róla a nedvességet.
Az olajat, a zúzott fokhagymát, a köményt, paprikát, majoránnát keverjük össze egy tálban. Forgassuk a pácba a combokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedjük le a tálat, tegyük legalább 2 órára a hűtőbe, vagy egy egész éjszakára.
Másnap forrósítsunk fel egy serpenyőt, tegyünk bele két bepácolt combfilét. A tetejükre tegyünk egy nehéz, vízzel teli lábast, ez lesz a „vasaló”. Süssük a combokat így 4-5 percig, majd fordítsuk meg őket, a másik felükre is tegyük rá a lábast, süssük további 4-5 percig.
Járjunk el így a másik két combbal is, majd salátával vagy más körettel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
@sobors.hu