Vega chilis bab sütőtökkel – Ugyanolyan laktató, mint a húsos változat

vegán chili con carne cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A chilis bab minden évszakban tökéletes étel, de hidegben még inkább melenget.

A chli con carne, vagyis a chilis bab nagyon népszerű étel. Kellőképpen csíp, ettől kellőképpen melengeti a testet is belülről. Emellett laktat is, a darált hús, bab és paradicsom kombináció után biztos nem maradsz éhes. Az, hogy kell-e bele kukorica, ugyan vita tárgya, de én nem ítélek el senkit, aki tesz bele. 

Kicsit talán furán hangozhat, hogy ezt az ételt is el lehet készíteni húsmentesen, ráadásul ugyanolyan finom és laktató lesz - hidd el, nem fogsz csalódni. A szokásos alapanyagok mellett sütőtök is van benne, amitől még finomabb, krémesebb állaga lesz az egytálételnek. 

Ha szereted a babot, akkor ezt a húsmentes toszkán bablevest is készítsd el, biztosan szeretni fogod.

Vega chilis bab sütőtökkel

vegán chili con carne recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma (közepes)
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál chilipor
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál oregánó
  • 0.5 kávéskanál fahéj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab darabolt paradicsom (konzerv)
  • 200 gramm sütőtök
  • 2 doboz vörösbab (konzerv)
  • 250 milliliter víz
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra. Az olajat melegítsük fel egy lábasban, dinszteljük meg rajta a hagymát. Szórjuk rá a chiliport, a római köményt, a fahéjat és morzsoljuk rá az oregánót. Tegyük rá az apróra vágott fokhagymát, kevergetve dinszteljük még néhány percig. 

Adjuk hozzá a kockára vágott sütőtököt, majd a szintén apróra vágott kaliforniai paprikát, öntsünk rá vizet, pároljuk 5 percig. Ezután öntsük rá a paradicsomkonzervet, keverjük össze. Ezután következik a lecsepegtetett vörösbabkonzerv, keverjünk rajta egyet, majd sózzuk, borsozzuk. 

Vegyük le az erősséget, majd fedő alatt, időnként megkeverve pároljuk körülbelül 25-30 percig . Minél tovább rotyogtatjuk alacsony hőmérsékleten, annál erőteljesebb lesz az íze. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük