Tojásmentes majonéz 5 hozzávalóból: krémes és ízletes kiegészítő

Nyomtatás
Vegan majonez c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tojásmentes majonéz néhány hozzávalóból készül, ízre és állagra pedig éppen olyan ínycsiklandó, mint az eredeti változat.

Vegán majonézt nemcsak tojásallergia vagy növényi diéta esetén érdemes készítened, hanem akkor is, ha nem követsz semmilyen étrendi megkötést.

Ez a változat nem tofuból, magvakból vagy babból készül, hanem növényi olajból, akárcsak az eredeti. Emiatt olajmentes diétába nem illeszthető be, viszont épp olyan lágy és selymes, mintha tojással készült volna, és az előkészítéssel együtt 10 perc alatt összedobhatod.

Ha szereted az ízesített majonézeket, akkor a lenti alapreceptet megbolondíthatod zúzott fokhagymával, füstölt paprikával, esetleg zöldfűszerekkel, így sült krumplihoz, tepsis zöldségekhez vagy szendvicsbe is felhasználhatod.

Fontos, hogy az elkészítéshez botmixert használj, mert csak azzal éred el az ikonikus majonéztextúrát.

Vegán majonéz

Vegan majonez

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 120 ml szójaital
  • 1 tk friss citromlé
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 tk mustár
  • 250 ml szőlőmagolaj
  • 1 tk tengeri só
Recept idők

Elkészítés:

Öntsük egy magas falú edénybe a szójaitalt, az ecetet, a citromlevet és a mustárt, és botmixerrel keverjük össze.

Anélkül, hogy a mixert kikapcsolnánk, lassan csurgassuk bele az olajat is: egyszerre mindig csak annyit, amennyit el tudunk dolgozni.

Folytassuk a turmixolást addig, amíg a krém majonézállagúvá válik.

Ízlés szerint sózzuk, és tetszés szerint használjunk további fűszereket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon