30 perces, roppanós virslis tekercs: leveles tésztából a legegyszerűbb

virslis-tekercs2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennél egyszerűbb nem is lehetne a szilveszteri partifalat: tekerd leveles tésztába a virslit, és süsd meg!

A cikk létrejöttét a PICK támogatta.

A virslis finomságok szinte kötelezők szilveszterkor. Ilyenkor fontos, hogy gyorsan készítsünk valami finomat, hidegen is jó legyen, ne kelljen hozzá evőeszköz, és mindig rájárhasson a vendégsereg. Semmit sem von le az élvezeti értékéből, ha bolti tésztát használsz. 

Készítheted akár füstölt vagy sajtos virsliből is. Nem árt, ha teszel a falatkák mellé mustárt és ketchupot is, a tészta tetejére pedig szezámmagot, sajtot is szórhatsz, hogy még finomabb legyen.

Pickolino. Gyors megoldás az ünnepekre

Finom Pickolino virslik a már megszokott minőségben kicsiknek és nagyoknak, hogy mindenki megtalálja a kedvencét az ünnepek alatt is.

Promóció

Virslis tekercs leveles tésztából

virslis-tekercs

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 8 db Pickolino virsli
  • liszt (a tészta alá)
  • 1 db tojás a kenéshez
  • opcionális szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten, közben pedig melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

A tésztát tekerjük ki enyhén lisztezett felületre, és vágjuk fel egy-másfél centi széles csíkokra. Tekerjük velük körbe a virsliket.

A tekercseket kenjük meg egy felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Helyezzük a forró sütőbe, és süssük körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a tekercsek aranybarnák és ropogósak lesznek.

Amikor elkészülnek, vegyük ki a sütőből, hagyjuk picit hűlni, és már tálalhatjuk is. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük