A legfinomabb sós sütik a szilveszteri buliba: ezekre csúszik csak igazán a pezsgő
A szilveszteri bulik elképzelhetetlenek sós sütik nélkül. Válogass a legjobbak közül, hogy legyen mit rágcsálni a koccintások között!
A cikk létrejöttét a PICK támogatta.
A virslis finomságok szinte kötelezők szilveszterkor. Ilyenkor fontos, hogy gyorsan készítsünk valami finomat, hidegen is jó legyen, ne kelljen hozzá evőeszköz, és mindig rájárhasson a vendégsereg. Semmit sem von le az élvezeti értékéből, ha bolti tésztát használsz.
Készítheted akár füstölt vagy sajtos virsliből is. Nem árt, ha teszel a falatkák mellé mustárt és ketchupot is, a tészta tetejére pedig szezámmagot, sajtot is szórhatsz, hogy még finomabb legyen.
Ha szükséges, a leveles tésztát hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten, közben pedig melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A tésztát tekerjük ki enyhén lisztezett felületre, és vágjuk fel egy-másfél centi széles csíkokra. Tekerjük velük körbe a virsliket.
A tekercseket kenjük meg egy felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Helyezzük a forró sütőbe, és süssük körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a tekercsek aranybarnák és ropogósak lesznek.
Amikor elkészülnek, vegyük ki a sütőből, hagyjuk picit hűlni, és már tálalhatjuk is.
Fotók: Getty Images
Finom Pickolino virslik a már megszokott minőségben kicsiknek és nagyoknak, hogy mindenki megtalálja a kedvencét az ünnepek alatt is.
Promóció