Fűszeres vörösáfonya-szósz: a karácsonyi sültek mellé kötelező

4
Nyomtatás
Karacsonyi-vorosafonyaszosz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerre fanyar és kissé édeskés vörösáfonya-szósz az ünnepi időszak egyik ikonikus kiegészítője: sok karácsonyi fűszerrel a legjobb!

Ez a fűszeres vörösáfonya-szósz a tökéletes kiegészítője az ünnepi libának, a kacsának vagy akár a pulykának, és hűtőben sokáig eláll, így előre akár nagyobb mennyiséget is elkészíthetsz belőle.

A vörös áfonyát megveheted frissen és fagyasztva is – utóbbi esetében felhasználás előtt hagyd kiolvadni, és csak utána kezdd el főzni. Fűszerek közül fahéj és csillagánizs kerül bele, és kevés narancslé is megbolondítja.

Vörösáfonya-szósz

Karacsonyi-vorosafonyaszosz

Hozzávalók 6 személyre

  • 500 g friss vagy fagyasztott vörös áfonya
  • 1 nagyobb narancs leve
  • 150 g barna cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 db csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót lábasba, és alacsony hőfokon kezdjük el forralni.

Főzzük 15-20 percig, vagy amíg az áfonyák kissé össze nem esnek, és egy sűrű szószt nem kapunk.

Hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk jól zárható edénybe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tipp: ha csak kevesebb vörös áfonyát tudtunk beszerezni, akkor a hiányzó részt 1-2 apró kockákra vágott almával is pótolhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon