Angliában még a sajtos melegszendvicsnek is elegáns a neve - Welsh Rarebit
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha az angol konyháról csak a fish and chips jut eszünkbe, ideje kicsit kitekinteni és megnézni, hogy milyen más finomságok készülnek a szigetországban.
Magyarul sokan sajtos melegszendvicsnek nevezik, de azért kicsit más. A kenyeret meg kell pirítani, majd egy vajas, tejszínes, tojásos mártást készíteni hozzá jó sok sajttal.
Megvárjuk, míg egyet rottyan a mártás, akkor jó, ha sűrű, csomómentes lesz. A gomba a végén kerül bele. Ezt rákenjük a megpirult kenyerünkre, majd sütőben aranysárgára sütjük a tetejét. Tényleg egyszerű étel, de érdemes kipróbálni.
Welsh rarebit
Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm csiperkegomba
- 4 darab tojás
- 50 milliliter tejszín
- 1 kávéskanál mustár
- 120 gramm cheddar sajt
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 szelet kenyér
Elkészítés:
A gombákat fél centi vastagra szeleteljük, és száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. A sajtot finom reszelőn lereszeljük, és a tojásokkal, tejszínnel, mustárral elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a rusztikusra vágott petrezselyemmel, belekeverjük a gombát. A sajtos tojást ráhalmozzuk a kenyérszeletekre, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
A melegszendvics olasz verziója pedig ez a pizzás változat.
Fotó: Street Kitchen