![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ötperces olasz desszert, amelynek nem lehet ellenállni – Így készül a zabaione krém
![zabaglione krém](https://kep.index.hu/1/0/3116/31161/311619/31161907_2392869_08949537efa8ce33dac68e491a6c808f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Sokszor egy desszert nem attól lesz finom, hogy órákon át készül, hanem attól, hogy néhány alapanyag kellemes összhangba kerül egymással.
Vannak olyan napok, amikor annyira, de annyira ennénk valami finomat - a finom ebben az esetben édeset jelent - de se türelmünk, se időnk nincs egy hosszadalmasabb recepthez. Ilyenkor érdemes valamilyen pohárkrémet készíteni, ami gyorsan kész van és az édesség iránti vágyunkat is kielégíti.
Ez a krém is ilyen, azzal a különbséggel, hogy ezt kizárólag felnőttek fogyaszthatják, mert alkoholt tartalmaz. Egy romantikus vacsora utolsó fogásaként is el tudom képzelni, akár úgy, hogy a pár férfitagja készíti el. Mindössze három összetevőből áll, így tényleg nem nagy ördöngösség.
Olasz finomság
Ezt az Olaszországból származó desszertet zabaione-nak vagy zabaglione-nek hívják, nagyon nagy kedvenc, nincs ünnep nélküle. Itthon kevesebben ismerik, pedig tényleg isteni, és ami még fontosabb, nagyon könnyen elkészíthető. Az eredeti zabaione nyers tojássárgájával és Marsala szicíliai borral készül.
Az elkészítésénél csak arra kell figyelni, hogy a tojást ne nyílt láng felett melegítsük, hanem vízgőz felett dolgozzunk, ellenkező esetben rántottát kapunk.
Zabaione
![zabaglione krém recept](https://kep.index.hu/1/0/3116/31162/311621/31162133_64a8ffc9646dbe7393e072fb6ac04985_wm.jpg)
Hozzávalók 2 adaghoz
- 4 darab tojássárgája
- 6 dekagramm cukor
- 1.2 deciliter Marsala bor (esetleg aszú)
- díszítéshez csokichips
Elkészítés:
Tegyük a cukrot egy lábasba, keverjük hozzá a tojássárgáját, és elektromos habverővel keverjük fehéredésig. Tegyünk a tűzhelyre egy másik edényt, öntsünk bele vizet, forraljuk fel, hagyjuk kis lángon, és erre tegyük a tojásos lábast. A tojásos edény alja ne érjen bele a vízbe, különben rántotta lesz. Folyamatosan kevergetve, lassan öntsük hozzá a bort, majd krémességig keverjük.
Ízlés szerint csokidarabkákkal vagy babapiskótával tálaljuk, frissen fogyasszuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!