
Villámgyors, zabkorpás túrógolyó - Sütés nélkül, mézzel készül

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk
Túróból számtalan finomság készülhet, de ilyen egyszerű és diétás, mégis finom édességet biztosan nem találsz.
Szerencsére úgy is lehet nassolni, hogy ne hizlaljon, csak okosan kell összeválogatni az összetevőket. A túróval készült édesség mindig jó választás, hiszen a túró tele van fehérjével és még finom is. Ha zabkorpával kevered, el fog telíteni, de nem dobja meg a vércukorszintedet, hiszen a zab lassan felszívódó szénhidrát.
Zabból egyébként finom, tápláló és egészséges reggeliket is készíthetsz úgy, hogy közben ne und meg, itt többféle zabkásareceptet is találsz. Ha pedig nassolnivalóra vágysz, ezt a zaphelyhes golyót is érdemes kipróbálnod, amely a máktól lesz különleges.
Zabkorpás túrógolyó

Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm túró
- 1 kávéskanál citromlé
- 1.5 evőkanál zabkorpa
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint gyümölcs (lehet fagyasztott)
Elkészítés:
A túrót keverjük össze a citrom levével, a zabkorpával és a mézzel. Formázzunk belőle golyókat, majd tegyünk a közepükbe ízlés szerint gyümölcsöt. Forgassuk meg őket zabkorpában.
Tegyük őket hűtőszekrénybe pihenni néhány órára.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors