Puha zabpelyhes-kókuszos keksz – Rostdús nassolnivaló reggelire

0
Nyomtatás
kókuszos zabpelyhes keksz cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kekszreceptből sosem elég, akár minden egyes nap süthetsz, annyira változatosan készíthető el.

Ha már kekszet nassolsz, készítsd kicsit egészségesebb változatban. Sajnos a cukrot nem tudod megúszni, hiszen attól lesz a belseje puha, a külseje pedig ropogós, de tehetsz bele olyan hozzávalót, amelytől legalább rostdús lesz és jót tesz az emésztésednek is. A legjobb választás a zabpehely, amelyből biztos, hogy tartasz otthon, főleg, ha szereted a zabkását és annak bármilyen formáját. 

A kekszek óriási előnye, hogy gyorsan összeállíthatók és hamar megsülnek, talán kevesebb idő őket házilag elkészíteni, mintha lemennél a boltba és kiválasztanád, melyiket szeretnéd. A zabpelyhes kekszhez bármit keverhetsz, ha szereted, a mazsola is illik hozzá, de érdemes valamilyen karakteres ízű fűszert, például fahéjat tenni bele. Nekem a kókusz a nagy kedvencem, így ebbe a változatba is azt kevertem.

Zabpelyhes-kókuszos keksz

kókuszos zabpelyhes keksz recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 225 gramm vaj
  • 200 gramm cukor
  • 150 gramm barna cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0.5 kávéskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 270 gramm liszt
  • 170 gramm zabpehely (apró szemű)
  • 110 gramm kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

A puha vajat, a kristály- és a barna cukrot keverjük habosra egy tálban. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a tojásokat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd forgassuk egybe a többi hozzávalóval. 

A masszából formázzunk kis labdákat, majd tegyük őket a sütőpapírra úgy, hogy hagyjunk köztük helyet, mert ki fognak lapulni. Süssük 8-10 percig a kekszeket. Ne süssük túl, mert kiszáradnak. Hagyjuk pár percet hűlni, mielőtt levesszük őket a sütőpapírról. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon