
Laktató zabkása mogyoróvajjal és banánnal – Feltölt energiával a nap további részére

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Ropogósra pirult empanada babos töltelékkel: csak szeretni lehet

Omlós zabkeksz csokis drazséval: így dobd fel a klasszikus sütit

Tavaszi cukkinitekercs ropogós bundában: nyúlós sajt olvad bele

Fahéjas-banános bögresüti 5 perc alatt: alig valamiből készül

Darált hússal töltött gombakalapok: sok sajt pirul a tetején
Ha egész nap energiával tele szeretnél pörögni, akkor készíts reggelire egy nagy adag zabkását ütős hozzávalókkal.
Zabpelyhet biztosan te is tartasz otthon, hiszen kevés változatosabban felhasználható alapanyag létezik, ami ráadásul olcsó és egészséges is. Süteményekbe is érdemes belesütnöd liszttel kiegészítve, úgy rostdúsabb lesz a végeredmény.
A legnépszerűbb felhasználási módja a zabkása, amelyet a sportolók rendszeresen fogyasztanak. Ezt is sokféleképpen készítheted, például az alább olvasható recept isteni, de egyéjszakás változatban is próbáld ki, amikor a zabpehely egy estét áll a hűtőben, pudingos állagot kap. Ha laktató reggelire vágysz, akkor pedig készíts belőle zabpalacsintát.
Mogyoróvajas-banános zabkása

Hozzávalók 4 adaghoz
- 80 gramm zabpehely
- 1 darab banán
- 1 evőkanál chiamag
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 csipet só
- 600 milliliter tej vagy víz
- 1 marék mandula
Elkészítés:
A banánt karikázzuk fel, egy keveset tegyünk belőle félre. A zabpelyhet, a banánkarikák nagyobb részét, a chiamagot, a fahéjat, a mogyoróvajat és a sót tegyük egy edénybe. Öntsük hozzá a vizet vagy a tejet, majd közepes lángon, időnként megkeverve melegítsük 8-10 percig, amíg a zabpehely magába nem szívja a nedvességet. Tegyük ki tálakba, majd ízlés szerint szórjunk rá mandulát és tegyünk rá banánkarikákat.
Fotó: Getty Images