![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Laktató zabkása mogyoróvajjal és banánnal – Feltölt energiával a nap további részére
![mogyoróvajas banános zabkása cover](https://kep.index.hu/1/0/3953/39537/395378/39537813_3016523_fffbe1e09d5249129ab071e406d599c3_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha egész nap energiával tele szeretnél pörögni, akkor készíts reggelire egy nagy adag zabkását ütős hozzávalókkal.
Zabpelyhet biztosan te is tartasz otthon, hiszen kevés változatosabban felhasználható alapanyag létezik, ami ráadásul olcsó és egészséges is. Süteményekbe is érdemes belesütnöd liszttel kiegészítve, úgy rostdúsabb lesz a végeredmény.
A legnépszerűbb felhasználási módja a zabkása, amelyet a sportolók rendszeresen fogyasztanak. Ezt is sokféleképpen készítheted, például az alább olvasható recept isteni, de egyéjszakás változatban is próbáld ki, amikor a zabpehely egy estét áll a hűtőben, pudingos állagot kap. Ha laktató reggelire vágysz, akkor pedig készíts belőle zabpalacsintát.
Mogyoróvajas-banános zabkása
![zabkása](https://kep.index.hu/1/0/3965/39658/396580/39658093_28c8a9205b484ee888a3c75a0f33ec97_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 80 gramm zabpehely
- 1 darab banán
- 1 evőkanál chiamag
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 csipet só
- 600 milliliter tej vagy víz
- 1 marék mandula
Elkészítés:
A banánt karikázzuk fel, egy keveset tegyünk belőle félre. A zabpelyhet, a banánkarikák nagyobb részét, a chiamagot, a fahéjat, a mogyoróvajat és a sót tegyük egy edénybe. Öntsük hozzá a vizet vagy a tejet, majd közepes lángon, időnként megkeverve melegítsük 8-10 percig, amíg a zabpehely magába nem szívja a nedvességet. Tegyük ki tálakba, majd ízlés szerint szórjunk rá mandulát és tegyünk rá banánkarikákat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!