![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zamatos sült barack: édes desszert, de köret is lehet
![sbcover](https://kep.index.hu/1/0/3919/39199/391998/39199831_2990419_286747d542b3e8ab4bf6755f05af2d6e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A nyár a csodálatos, zamatos, lédús gyümölcsökről szól, amelyeket nem csak frissen érdemes fogyasztani, sütve és főzve is isteni finomak.
A nyár kedvencéről, a barackról, nem is gondolná az ember, mennyi izgalmat rejt magában. Az illatos őszibarackból isteni, mézédes pitét süthetsz, hideg nyári levest is alkothatsz belőle, sőt, még grillre dobva is kipróbálhatod. Sütésre, főzésre a nektarin, a sárga- és az őszibarack is alkalmas, akár még vegyesen is használhatod őket.
A gyümölcs-hús párosítás nem új keletű dolog, már a középkorban is alkalmazták. A leggyakrabban alma, körte, narancs és szilva sül a húsokkal együtt - akár őszibarack is kerülhet a hús mellé, ropogósra sült kacsával mindenképp próbáld ki, illetve kerülhet valamilyen fűszer is a gyümölcsre, rozmaringgal, de szójaszósszal is mennyei.
Érdemes kísérletezni, desszertborral és mézzel is megsütheted a lédús gyümölcsöt. A sütésnél csak arra kell ügyelni, ne készítsd túl puhára a barackot, 30 perc bőven elég neki. Az így készült gyümölcs desszertként kínálva is mennyei, de ha kevés rozmaringgal fűszerezed, sült hús mellé is kipróbálhatod.
Zamatos sült barack
![sbct](https://kep.index.hu/1/0/3919/39199/391998/39199867_c6b813180c3118ac3ad5ff4f48f6f1b0_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 8 darab őszibarack vagy nektarin
- 400 milliliter desszertbor
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál vaj
Elkészítés:
A gyümölcsöt mossuk meg, a magját távolítsuk el, majd vágjuk félbe vagy negyedekbe, helyezzük hőálló edénybe.
Öntsük a bort a gyümölcsre, csorgassuk rá a mézet, a vajat pedig darabokra vágva tegyük a barackra.
A barackot süssük 180 fokos sütőben 30 percig, a levével együtt, fagyival kínálva a legfinomabb.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!