
Friss, könnyed zöldborsóhummusz: szezonban kötelező

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
Szezonban érdemes friss, zsenge zöldborsóból készíteni, de természetesen fagyasztottból és konzervből is ugyanolyan finom lesz.
Ez nem zöldborsós hummusz, hanem szó szerint zöldborsóhummusz, ugyanis nem a csicseriborsókrémet ízesítjük a zsenge tavaszi hüvelyessel, hanem az az egész krém alapja. A jó hummuszból nem hiányozhat a fokhagyma, a citromlé és a tahini - míg a csicserihez nagyon jól áll, sőt, igényli a tahinit, addig a zöldborsóhoz én nem éreztem feltétlen szükségét, de ezt mindenki döntse el maga.
Az alább olvasható alapreceptet többféleképpen lehet gazdagítani: érdemes bele mentát keverni, fetát morzsolni, de a parmezán is nagyon jól áll neki, na meg a rengeteg frissen őrölt bors.
Zöldborsóhummusz

Hozzávalók 2 pohárhoz
- 450 gramm zsenge zöldborsó
- 60 milliliter extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
- opcionális tahini
Elkészítés:
A friss zöldborsót pároljuk meg egy kis vajon fedő alatt, vagy főzzük puhára.
Egy marék zöldborsót tegyünk félre a tálaláshoz.
A maradék zöldborsót, olívaolajat, zúzott fokhagymát, citromlevet tegyük egy aprítógépbe, dolgozzuk össze. Mikor krémes, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kanalazzuk a hummuszt egy tálba, szórjuk rá a félretett borsót, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, pitával tálaljuk.
Fotó: Getty Images