Friss, könnyed zöldborsóhummusz: szezonban kötelező

zöldborsóhummusz2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szezonban érdemes friss, zsenge zöldborsóból készíteni, de természetesen fagyasztottból és konzervből is ugyanolyan finom lesz.

Ez nem zöldborsós hummusz, hanem szó szerint zöldborsóhummusz, ugyanis nem a csicseriborsókrémet ízesítjük a zsenge tavaszi hüvelyessel, hanem az az egész krém alapja. A jó hummuszból nem hiányozhat a fokhagyma, a citromlé és a tahini - míg a csicserihez nagyon jól áll, sőt, igényli a tahinit, addig a zöldborsóhoz én nem éreztem feltétlen szükségét, de ezt mindenki döntse el maga. 

Az alább olvasható alapreceptet többféleképpen lehet gazdagítani: érdemes bele mentát keverni, fetát morzsolni, de a parmezán is nagyon jól áll neki, na meg a rengeteg frissen őrölt bors.

Zöldborsóhummusz

zöldborsóhummusz

Hozzávalók 2 pohárhoz:

  • 450 gramm zsenge zöldborsó
  • 60 milliliter extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint só, bors
  • opcionális tahini
Recept idők

Elkészítés:

A friss zöldborsót pároljuk meg egy kis vajon fedő alatt, vagy főzzük puhára. 

Egy marék zöldborsót tegyünk félre a tálaláshoz. 

A maradék zöldborsót, olívaolajat, zúzott fokhagymát, citromlevet tegyük egy aprítógépbe, dolgozzuk össze. Mikor krémes, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Kanalazzuk a hummuszt egy tálba, szórjuk rá a félretett borsót, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, pitával tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük