Selymes zöldborsókrémleves ropogós baconnel – Könnyed, mégis laktató vacsora

zöldborsókrémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a levest annyira könnyű megfőzni és mégis annyira finom, hogy mindenképpen ki kell próbálnod.

Az a jó ebben a levesben, hogy szezonon kívül is el lehet készíteni, csak mindenképpen jó minőségű mirelit zöldborsót vásárolj hozzá. A borsó nagyon gazdag fehérjében, ezért is érdemes rendszeresen fogyasztani.

Ha nem eszel húst, de szereted a magyaros ízeket, akkor készíts belőle pörköltet, amelyhez nagyon jól illik a szintén nagyon egészséges bulgur. Az egyszerű krumplipürét is feldobhatod vele, nem csak a színe, az íze is izgalmasabb lesz. 

A zöldborsókrémleves is isteni, egyrészt gyönyörű a színe, másrészt laktat, de mégsem telít el vészesen. Azért a bacon gondoskodik róla, hogy ne maradj éhes, de ez egy igazán kellemes ebéd vagy vacsora lehet.

Zöldborsókrémleves pirított baconnel

zöldborsókrémleves recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 1 evőkanál vaj
  • 200 milliliter tejszín
  • 200 milliliter tej
  • 400 milliliter víz
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban melegítsük fel a vajat, majd 10 perc alatt pároljuk meg rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és tegyük hozzá a csipetnyi szerecsendiót is. Öntsük rá a vizet, a tejet és a tejszínt. A petrezselymet vágjuk apróra és szórjuk bele. Főzzük puhulásig, nagyjából 15-20 percig. Ha megpuhult, botmixerrel pépesítsük. 

A bacont forró serpenyőben pirítsuk meg, majd a levessel együtt tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük