
Selymes zöldborsókrémleves ropogós baconnel – Könnyed, mégis laktató vacsora

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Ezt a levest annyira könnyű megfőzni és mégis annyira finom, hogy mindenképpen ki kell próbálnod.
Az a jó ebben a levesben, hogy szezonon kívül is el lehet készíteni, csak mindenképpen jó minőségű mirelit zöldborsót vásárolj hozzá. A borsó nagyon gazdag fehérjében, ezért is érdemes rendszeresen fogyasztani.
Ha nem eszel húst, de szereted a magyaros ízeket, akkor készíts belőle pörköltet, amelyhez nagyon jól illik a szintén nagyon egészséges bulgur. Az egyszerű krumplipürét is feldobhatod vele, nem csak a színe, az íze is izgalmasabb lesz.
A zöldborsókrémleves is isteni, egyrészt gyönyörű a színe, másrészt laktat, de mégsem telít el vészesen. Azért a bacon gondoskodik róla, hogy ne maradj éhes, de ez egy igazán kellemes ebéd vagy vacsora lehet.
Zöldborsókrémleves pirított baconnel

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 evőkanál vaj
- 200 milliliter tejszín
- 200 milliliter tej
- 400 milliliter víz
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- 5 szelet bacon
Elkészítés:
Egy lábasban melegítsük fel a vajat, majd 10 perc alatt pároljuk meg rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és tegyük hozzá a csipetnyi szerecsendiót is. Öntsük rá a vizet, a tejet és a tejszínt. A petrezselymet vágjuk apróra és szórjuk bele. Főzzük puhulásig, nagyjából 15-20 percig. Ha megpuhult, botmixerrel pépesítsük.
A bacont forró serpenyőben pirítsuk meg, majd a levessel együtt tálaljuk.
Fotó: Getty Images