Selymes zöldborsókrémleves ropogós baconnel – Könnyed, mégis laktató vacsora
Cikkek
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Ropogós
Krémes, parmezános paradicsomleves: sütőben sült zöldség az alapja
Rusztikus áfonyás galette: alig néhány hozzávalóból készül
Puha, édesburgonyás gofri: tökéletes harapnivaló egész napra
Citromos, mustáros csirkemell: a különleges fogás egyszerűen készül
Milyen tésztával készül a baklava? Kvíz a török konyháról
Ezt a levest annyira könnyű megfőzni és mégis annyira finom, hogy mindenképpen ki kell próbálnod.
Az a jó ebben a levesben, hogy szezonon kívül is el lehet készíteni, csak mindenképpen jó minőségű mirelit zöldborsót vásárolj hozzá. A borsó nagyon gazdag fehérjében, ezért is érdemes rendszeresen fogyasztani.
Ha nem eszel húst, de szereted a magyaros ízeket, akkor készíts belőle pörköltet, amelyhez nagyon jól illik a szintén nagyon egészséges bulgur. Az egyszerű krumplipürét is feldobhatod vele, nem csak a színe, az íze is izgalmasabb lesz.
A zöldborsókrémleves is isteni, egyrészt gyönyörű a színe, másrészt laktat, de mégsem telít el vészesen. Azért a bacon gondoskodik róla, hogy ne maradj éhes, de ez egy igazán kellemes ebéd vagy vacsora lehet.
Zöldborsókrémleves pirított baconnel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 evőkanál vaj
- 200 milliliter tejszín
- 200 milliliter tej
- 400 milliliter víz
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- 5 szelet bacon
Elkészítés:
Egy lábasban melegítsük fel a vajat, majd 10 perc alatt pároljuk meg rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és tegyük hozzá a csipetnyi szerecsendiót is. Öntsük rá a vizet, a tejet és a tejszínt. A petrezselymet vágjuk apróra és szórjuk bele. Főzzük puhulásig, nagyjából 15-20 percig. Ha megpuhult, botmixerrel pépesítsük.
A bacont forró serpenyőben pirítsuk meg, majd a levessel együtt tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!