![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors, zöldfűszeres tonhalfasírt: könnyű saláta mellé tökéletes választás
![tonhalfasírt2](https://kep.index.hu/1/0/3926/39263/392638/39263843_2995491_562377430c497356b9b1a5d50f25b623_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha van otthon tonhalkonzerved, dobd össze ezt az egyszerű fasírtot, nem kell hozzá sok minden, de isteni lesz.
Ha nyáron könnyedebb ízekre vágysz, darált hús helyett halból készíts fasírtot: ha petrezselyemmel és citrommal ízesíted, nagyon friss lesz az összhatás. A tonhal tökéletes alap, könnyen beszerezhető és rengetegféleképpen ízesíthető.
Hogy ne essen szét, tojással és zsemlemorzsával kell összegyúrni, de ízesítésképp mehet bele majonéz is. Az alapot bátran gazdagíthatod: tehetsz bele zöld-, lila- vagy fokhagymát, petrezselymet vagy koriandert, citrom- vagy limelevet, de akár chiliszósszal is ízesítheted.
A tonhalfasírtot nem bő olajban kell sütni, éppen csak annyit önts a serpenyőbe, amennyi ellepi az alját: 3-4 perc után forgasd át a lepényeket, hogy a másik felük is szép aranybarna legyen.
Tonhalfasírt
![tonhalfasírt](https://kep.index.hu/1/0/3926/39263/392638/39263855_a4071bf3aa18b5019968f1b4a97918ea_wm.jpg)
Hozzávalók 12 darabhoz
- 340 gramm tonhal
- 2 szál zöldhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál majonéz
- 1 darab citrom
- ízlés szerint só
- 60 gramm zsemlemorzsa
- olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
A tonhalról öntsük le az olajat/vizet, csöpögtessük le. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, a petrezselymet aprítsuk össze. Keverjük őket össze a hallal.
Keverjük össze a tojást, a majonézt, illetve fél citrom levét és héját egy tálban. Öntsük a masszát a tonhalra, alaposan keverjük vele össze.
Adjuk hozzá a zsemlemorzsát is, gyúrjuk össze a masszát. Ha szükséges, adjunk még hozzá morzsát.
Készítsünk a masszából nagyjából 1 centi vastag, 6-7 cm átmérőjű pogácsákat, körülbelül 12 darab lesz belőle.
Forrósítsunk egy serpenyőben annyi olajat, amennyi éppen ellepi az alját. Tegyük a serpenyőbe a halfasírtokat, egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen elfér. Oldalanként 3-4 percig süssük őket, míg aranybarna nem lesz a külsejük.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!