Krémsajttal és tejföllel dúsított tonhalkrém: chiliszósztól különleges
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Puha mézeskalács csokiba mártva: így dobd fel az ünnepi sütit
Friss, ropogós spenótsaláta vörös áfonyával: ünnepi köret sültek mellé
Krémes karácsonyi diótorta: beragyogja az ünnepi asztalt
Gazdag, ünnepi halászlé: karácsonykor kötelező az asztalra
10 mesés aprósütemény karácsonyra: mutatósak és finomak
Csípősen lesz igazán finom ez a tonhalkrém, amely a sajttól ízletes, a tejföltől krémes, a chilitől pikáns.
Mártogatósnak, de kenyérre kenve is isteni ez a gyorsan és egyszerűen összedobható tonhalkrém, amely egy kevés chilitől lesz különleges. A krém alapját most nem majonéz, hanem krémsajt és tejföl képezi, utóbbi lágyít picit az ízeken.
A chilit az ízlésedtől és az erősségétől függően adagold, én egy viszonylag enyhe, picit édeskés chiliszószt használtam, amelyből 2 kanálnyi is bőven elfért a krémben, de egy erősebb, intenzívebb változatból kevesebb is elég lesz, sőt, akár darált chilipaprikát is keverhetsz bele, azt viszont óvatosan adagold.
Ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, tedd egy pár órára a hűtőbe a krémet, úgy lesz igazán finom.
Chilis tonhalkrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm krémsajt
- 120 gramm tejföl
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 140 gramm tonhal
- 2 evőkanál chiliszósz (enyhe)
Elkészítés:
A krémsajtot keverjük krémesre a tejföllel.
Az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, majd adjuk a krémhez a zúzott fokhagymával együtt. Ízesítsük citromlével.
A tonhalat csöpögtessük le, majd keverjük a krémbe, végül chiliszósszal ízesítsük. Ha kevésbé csípős a szósz, nagyjából 2 evőkanálnyi mehet bele, ha erősebb, esetleg darált chilipaprika van otthon, abból jóval kevesebb is elég lesz.
Keverjük alaposan össze, fedjük le, tegyük a hűtőbe, majd behűtve kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors