Krémsajttal és tejföllel dúsított tonhalkrém: chiliszósztól különleges

tonhalkrém3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csípősen lesz igazán finom ez a tonhalkrém, amely a sajttól ízletes, a tejföltől krémes, a chilitől pikáns.

Mártogatósnak, de kenyérre kenve is isteni ez a gyorsan és egyszerűen összedobható tonhalkrém, amely egy kevés chilitől lesz különleges. A krém alapját most nem majonéz, hanem krémsajt és tejföl képezi, utóbbi lágyít picit az ízeken. 

A chilit az ízlésedtől és az erősségétől függően adagold, én egy viszonylag enyhe, picit édeskés chiliszószt használtam, amelyből 2 kanálnyi is bőven elfért a krémben, de egy erősebb, intenzívebb változatból kevesebb is elég lesz, sőt, akár darált chilipaprikát is keverhetsz bele, azt viszont óvatosan adagold.

Ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, tedd egy pár órára a hűtőbe a krémet, úgy lesz igazán finom. 

Chilis tonhalkrém

tonhalkrém

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 gramm krémsajt
  • 120 gramm tejföl
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 140 gramm tonhal
  • 2 evőkanál chiliszósz (enyhe)
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot keverjük krémesre a tejföllel. 

Az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, majd adjuk a krémhez a zúzott fokhagymával együtt. Ízesítsük citromlével.

A tonhalat csöpögtessük le, majd keverjük a krémbe, végül chiliszósszal ízesítsük. Ha kevésbé csípős a szósz, nagyjából 2 evőkanálnyi mehet bele, ha erősebb, esetleg darált chilipaprika van otthon, abból jóval kevesebb is elég lesz.

Keverjük alaposan össze, fedjük le, tegyük a hűtőbe, majd behűtve kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük