![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémsajttal és tejföllel dúsított tonhalkrém: chiliszósztól különleges
![tonhalkrém3](https://kep.index.hu/1/0/3883/38839/388395/38839543_2962633_4019bad36330391c88cea664f41c8d48_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Csípősen lesz igazán finom ez a tonhalkrém, amely a sajttól ízletes, a tejföltől krémes, a chilitől pikáns.
Mártogatósnak, de kenyérre kenve is isteni ez a gyorsan és egyszerűen összedobható tonhalkrém, amely egy kevés chilitől lesz különleges. A krém alapját most nem majonéz, hanem krémsajt és tejföl képezi, utóbbi lágyít picit az ízeken.
A chilit az ízlésedtől és az erősségétől függően adagold, én egy viszonylag enyhe, picit édeskés chiliszószt használtam, amelyből 2 kanálnyi is bőven elfért a krémben, de egy erősebb, intenzívebb változatból kevesebb is elég lesz, sőt, akár darált chilipaprikát is keverhetsz bele, azt viszont óvatosan adagold.
Ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, tedd egy pár órára a hűtőbe a krémet, úgy lesz igazán finom.
Chilis tonhalkrém
![tonhalkrém](https://kep.index.hu/1/0/3883/38839/388395/38839577_536a998269109187dd9aee9bcd73cd1f_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm krémsajt
- 120 gramm tejföl
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 140 gramm tonhal
- 2 evőkanál chiliszósz (enyhe)
Elkészítés:
A krémsajtot keverjük krémesre a tejföllel.
Az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, majd adjuk a krémhez a zúzott fokhagymával együtt. Ízesítsük citromlével.
A tonhalat csöpögtessük le, majd keverjük a krémbe, végül chiliszósszal ízesítsük. Ha kevésbé csípős a szósz, nagyjából 2 evőkanálnyi mehet bele, ha erősebb, esetleg darált chilipaprika van otthon, abból jóval kevesebb is elég lesz.
Keverjük alaposan össze, fedjük le, tegyük a hűtőbe, majd behűtve kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!