Zöldséges bundában sült csirkecsíkok: a hús nagyon omlós és ízletes lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
A csirkemell az egyik legkedveltebb húsrész, hisz a végtelenségig lehet variálni, rengeteg izgalmas fogás készülhet belőle.
A csirkehús sok családban nagy kedvenc, különösen a melle. A csibe melléből rengeteg finomság készülhet, a frissensült szerelmesei kipróbálhatják alpesi bundában vagy kefires pácban készítve is. Ennyiben azonban nem merül ki a bundás húsok választéka, zöldséges palacsintamasszába is bele lehet mártani a hússzeleteket, majd bő olajban aranybarnára sütni.
A zöldséges masszát finomra aprított lilahagymával és petrezselyemmel is érdemes gazdagítani, de ha szereted a karakteresebb fűszereket, kicsivel több fokhagymát keverj bele, de 1 teáskanál curry is mehet a bundába. A zöldséges hús mellé bármilyen köret illik, tálalásnál pedig valamilyen mártást is kínálhatsz mellé. A zöldséges masszába mártott csibehús a tejtől omlós lesz, a zöldségektől pedig nagyon ízletes.
Zöldséges bundában sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dekagramm csirkemellfilé
- 1 darab burgonya
- 2 darab sárgarépa
- 2 darab cukkini
- 2 darab tojás
- 10 dekagramm liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 deciliter tej
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk és borsozzuk le, majd tegyük hűtőbe addig, amíg a zöldséges masszát előkészítjük.
A tojásokat üssük keverőtálba, majd keverjük hozzá a lisztet és a tejet, de csak annyit, amennyitől sűrű palacsintatészta állagú lesz.
A megtisztított zöldségeket (krumpli, répa, cukkini) nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk össze, majd ezeket is keverjük a palacsintatésztába.
A csirkemellcsíkokat mártsuk a zöldséges masszába, majd bő, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors