
Zöldséges bundában sült csirkecsíkok: a hús nagyon omlós és ízletes lesz

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát
A csirkemell az egyik legkedveltebb húsrész, hisz a végtelenségig lehet variálni, rengeteg izgalmas fogás készülhet belőle.
A csirkehús sok családban nagy kedvenc, különösen a melle. A csibe melléből rengeteg finomság készülhet, a frissensült szerelmesei kipróbálhatják alpesi bundában vagy kefires pácban készítve is. Ennyiben azonban nem merül ki a bundás húsok választéka, zöldséges palacsintamasszába is bele lehet mártani a hússzeleteket, majd bő olajban aranybarnára sütni.
A zöldséges masszát finomra aprított lilahagymával és petrezselyemmel is érdemes gazdagítani, de ha szereted a karakteresebb fűszereket, kicsivel több fokhagymát keverj bele, de 1 teáskanál curry is mehet a bundába. A zöldséges hús mellé bármilyen köret illik, tálalásnál pedig valamilyen mártást is kínálhatsz mellé. A zöldséges masszába mártott csibehús a tejtől omlós lesz, a zöldségektől pedig nagyon ízletes.
Zöldséges bundában sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dekagramm csirkemellfilé
- 1 darab burgonya
- 2 darab sárgarépa
- 2 darab cukkini
- 2 darab tojás
- 10 dekagramm liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 deciliter tej
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk és borsozzuk le, majd tegyük hűtőbe addig, amíg a zöldséges masszát előkészítjük.
A tojásokat üssük keverőtálba, majd keverjük hozzá a lisztet és a tejet, de csak annyit, amennyitől sűrű palacsintatészta állagú lesz.
A megtisztított zöldségeket (krumpli, répa, cukkini) nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk össze, majd ezeket is keverjük a palacsintatésztába.
A csirkemellcsíkokat mártsuk a zöldséges masszába, majd bő, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors