
Egyszerű, de ízletes a zöldséges rizs: bármilyen hús mellé tökéletes

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Őrülten finom epres kevert sütemény: ebből biztos a repeta

Sült zöldségek ropogós tésztán: a szezon legjobb pizzája

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül
A rizsből változatos és tápláló köret kerülhet az asztalra, dúsítsd minél több zöldséggel, úgy lesz csak igazán finom.
Diéta esetén natúr rizs, ha azonban nem vagy szigorú magadhoz, egy kevés olajon pirult zöldséggel készítsd el a köretet. A zöldséges rizs önmagában is isteni, de rántott vagy sült húsok mellé is kínálhatod.
Milyen zöldséggel készüljön?
Lehet igazán egyszerű, dinsztelt hagymával is finom, ezt az alapot azonban megéri feltuningolni. Nézz körül otthon, milyen zöldség bújik meg a kamrában vagy a hűtőben, és használd őket bátran. A múltkor én is így tettem, a lila hagyma mellé sárgarépa és mirelit borsó került, de mehetett volna mellé még akár zeller és friss petrezselyem is.
Rizsből mindig érdemes annyit készíteni, amennyit épp megeszik a család, ha azonban rád marad, rizskrokett még lehet belőle.
Zöldséges rizs

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej lila hagyma
- kevés olaj
- 2 darab sárgarépa
- 200 g borsó (mirelit)
- 1 bögre rizs (jázmin)
- só és bors ízlés szerint
- 2 bögre víz
Elkészítés:
A lila hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon kezdjük el üvegesre dinsztelni, utána adjuk hozzá az apróra kockázott sárgarépát, 2-3 perc után a borsót is.
Körülbelül 10-15 perc múlva az átmosott, lecsepegtetett rizst keverjük a zöldségekhez, fűszerezzük sóval és borssal. 2-3 perc után öntsük fel vízzel, és fedő alatt, lassú tűzön 15 perc alatt főzzük puhára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors