![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tartalmas, sűrű zöldségleves marhahússal – Nem lesz szükség második fogásra
![zöldséges marhahúsleves cover](https://kep.index.hu/1/0/3658/36580/365808/36580861_2794745_5c9cb241fd5c7113cfb2ada790f9b25a_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Sokszor semmi másra nincs szükség, mint egy jó meleg, tápláló levesre, amelyből a tested minden szükséges tápanyagot megkap.
Az igazán laktató levesek után nincs is szükség második fogásra, néha még az édesség sem csúszik utána, pedig az már nagy szó. A magyar konyha bővelkedik ilyen gazdag levesekben, a gulyásleves vagy a bableves nagyon jó példa rá, de egy jó húsleves is el tud telíteni, ráadásul a vírusos időszakban még gyógyszerként is szolgál.
Az ilyen tartalmas levesekbe mindenképpen kerül hús is és természetesen sokféle zöldség. A zöldségeket igazából bárhogy variálhatod, érdemes minél több idényzöldséget tenni az ételbe.
Zöldségleves marhahússal
![zöldséges marhahúsleves recept](https://kep.index.hu/1/0/3658/36581/365810/36581045_13c16b7e1fade702343ab18a61d01e19_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 kilogramm marhahús (lábszár)
- 2 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál angol zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 gramm krumpli
- 800 milliliter marhahúsalaplé vagy víz
- 1 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
- 200 gramm zöldbab
- 200 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A marhahúst tisztítsuk meg, kockázzuk fel. Tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges nedvességet felitassa róla, majd sózzuk, borsozzuk. Készítsük elő a zöldségeket. Kockázzuk fel a krumplit, a répát, a zellerszárat, vágjuk apró darabokra a hagymát. A fokhagymát is daraboljuk egész apróra. A zöldbabot is vágjuk fel.
Forrósítsunk egy kanál olajat egy nagyobb fazékban, tegyük rá a marhahúskockák egyik felét. Pirítsuk körülbelül 2 percig minden oldalát. Ha megpirultak, tegyük egy tálra. Ismételjük ezt meg a hús másik felével is.
Öntsük bele a maradék olajat is a fazékba, forrósítsuk fel. Tegyük bele a hagymát, dinszteljük 3 percig. Sózzuk, majd tegyük bele a sárgarépát, a zellerszárat és a fokhagymát, pirítsuk együtt 3-5 percig. Adjuk hozzá a krumplikockákat, a paradicsomot, öntsük fel az alaplével vagy vízzel. Tegyük bele a megpirított marhahúst is. Keverjük össze, forraljuk fel.
Főzzük letakarva, erős fokozaton 30 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet, vegyük le a fedőt, majd főzzük, ameddig a hús meg nem puhul, további 30 percig. A vége előtt 15 perccel tegyük bele a zöldbabot és a zöldborsót is. Amíg fő a leves, vágjuk apróra a petrezselymet, majd ha készen van, tegyük bele. Forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!