![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így pucold meg percek alatt az avokádót: szuper tippek lépésről lépésre
![Avokado-pucolasa-c](https://kep.index.hu/1/0/4722/47221/472217/47221736_3600392_8640d3cc93e985f45b52201387615410_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az avokádó pucolása egyszerűnek tűnhet, azonban a gyors és biztonságos eredmény eléréséhez fontos szem előtt tartani néhány alapszabályt. Mutatjuk, melyek ezek.
Az avokádó pucolása nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnád. Természetesen, ha a tápláló alapanyag gyakran szerepel az étrendedben, és akár napi szinten találkozol vele, akkor nem okoz különösebb nehézséget a hámozás és a kimagozás.
Abban az esetben viszont, amikor csak különleges alkalmakkor használod, ismeretlen lehet, és fontos tisztában lenni a lépésekkel, hogy biztonságos, gyors és pazarlásmentes legyen a folyamat.
A pucolás módja a felhasználástól is függ
Az érett, tapintásra közepesen puha avokádóról könnyen lefejthető a héja. Éppen ezért fontos, hogy a megfelelő tudás birtokában legyél, amikor kiválasztod a gyümölcsöt. Ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, hogy a mutatóujjaddal finoman megnyomkodod a csúcsos végét, közvetlenül a szár mellett. Ha kemény és kicsit sem süpped bele az ujjad, akkor az avokádó még éretlen. Ha azonban a tapintása hasonlít arra, mint amikor az orrod hegyét megérinted, akkor tökéletes, és mehet is a kosaradba.
![Avokado-pucolasa-1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4722/47221/472219/47221916_f6c04cb1d74e6ab35c7343e05086477c_wm.jpg)
Ha sikeresen teljesítetted a tökéletes avokádó kiválasztását, akkor jöhet a feldolgozása.
A folyamat
1. Először is mindig mosd meg, mielőtt bármi továbbit is kezdenél vele.
2. Ezt követően vágd félbe. Ha nagyon puha a gyümölcs, valószínűleg könnyen el tudod távolítani a magot. Ha azonban keményebb, akkor két választásod van:
- Vágd félbe azt a felet, amelyben a mag van, így könnyebben hozzáférhetővé válik, és kézzel vagy késsel körbevágva könnyen kiszedheted.
- Abban az esetben viszont, ha tökéletes, felezett avokádóra van szükséged, fogj egy éles kést, és finoman ütögesd az élét a magba. Ezáltal – a kellő nyomást alkalmazva – kisebb gödör keletkezik a mag felszínén, amibe a kés élét belemélyesztve ki tudod csavarni a magot a gyümölcsből. Amint láthatod, ez utóbbi kissé kockázatos módszer, így óvatosan bánj a késsel, amíg megszerzed hozzá a kellő gyakorlatot.
![Avokado-pucolasa](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4722/47221/472218/47221886_79a20cd1a06f40b4daa99c53f6fe0be3_wm.jpg)
3. Ha az avokádót pürésíteni szeretnéd, mint ebben a frissítő guacamolereceptben, akkor fogj egy kanalat, és néhány határozott mozdulattal kapard ki a gyümölcs húsát.
4. Ha azonban salátákhoz, avokádószendvicsre vagy bármi olyan ételbe szánod, amihez szép szeletekre vagy kockákra van szükség, akkor a fenti módszer nem fog működni. Ehhez vágd negyedekbe a gyümölcsöt, és a hüvelyk- és mutatóujjad közé fogva húzd le a héját. A folyamatot azzal könnyítheted meg, hogy hosszanti irányban bevagdosod az avokádót, egészen a héjáig.
Amint láthatod, a pucoláshoz és magozáshoz több módszer is létezik. Ahhoz, hogy eldöntsd, melyik a lekgényelmesebb és a leghatékonyabb a számodra, érdemes többet is kipróbálni közülük. Ha pedig kedvet kaptál valami avokádós finomság kipróbálására, akkor ezek között a receptek közt tuti találsz szimpatikusat.
Fotók: Getty Images