Így pucold meg percek alatt az avokádót: szuper tippek lépésről lépésre

Avokado-pucolasa-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az avokádó pucolása egyszerűnek tűnhet, azonban a gyors és biztonságos eredmény eléréséhez fontos szem előtt tartani néhány alapszabályt. Mutatjuk, melyek ezek.

Az avokádó pucolása nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnád. Természetesen, ha a tápláló alapanyag gyakran szerepel az étrendedben, és akár napi szinten találkozol vele, akkor nem okoz különösebb nehézséget a hámozás és a kimagozás.

Abban az esetben viszont, amikor csak különleges alkalmakkor használod, ismeretlen lehet, és fontos tisztában lenni a lépésekkel, hogy biztonságos, gyors és pazarlásmentes legyen a folyamat.

A pucolás módja a felhasználástól is függ

Az érett, tapintásra közepesen puha avokádóról könnyen lefejthető a héja. Éppen ezért fontos, hogy a megfelelő tudás birtokában legyél, amikor kiválasztod a gyümölcsöt. Ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, hogy a mutatóujjaddal finoman megnyomkodod a csúcsos végét, közvetlenül a szár mellett. Ha kemény és kicsit sem süpped bele az ujjad, akkor az avokádó még éretlen. Ha azonban a tapintása hasonlít arra, mint amikor az orrod hegyét megérinted, akkor tökéletes, és mehet is a kosaradba.

Avokado-pucolasa-1

Ha sikeresen teljesítetted a tökéletes avokádó kiválasztását, akkor jöhet a feldolgozása.

A folyamat

1. Először is mindig mosd meg, mielőtt bármi továbbit is kezdenél vele.

2. Ezt követően vágd félbe. Ha nagyon puha a gyümölcs, valószínűleg könnyen el tudod távolítani a magot. Ha azonban keményebb, akkor két választásod van:

  • Vágd félbe azt a felet, amelyben a mag van, így könnyebben hozzáférhetővé válik, és kézzel vagy késsel körbevágva könnyen kiszedheted.
  • Abban az esetben viszont, ha tökéletes, felezett avokádóra van szükséged, fogj egy éles kést, és finoman ütögesd az élét a magba. Ezáltal – a kellő nyomást alkalmazva – kisebb gödör keletkezik a mag felszínén, amibe a kés élét belemélyesztve ki tudod csavarni a magot a gyümölcsből. Amint láthatod, ez utóbbi kissé kockázatos módszer, így óvatosan bánj a késsel, amíg megszerzed hozzá a kellő gyakorlatot.
Avokado-pucolasa

3. Ha az avokádót pürésíteni szeretnéd, mint ebben a frissítő guacamolereceptben, akkor fogj egy kanalat, és néhány határozott mozdulattal kapard ki a gyümölcs húsát.

4. Ha azonban salátákhoz, avokádószendvicsre vagy bármi olyan ételbe szánod, amihez szép szeletekre vagy kockákra van szükség, akkor a fenti módszer nem fog működni. Ehhez vágd negyedekbe a gyümölcsöt, és a hüvelyk- és mutatóujjad közé fogva húzd le a héját. A folyamatot azzal könnyítheted meg, hogy hosszanti irányban bevagdosod az avokádót, egészen a héjáig.

Amint láthatod, a pucoláshoz és magozáshoz több módszer is létezik. Ahhoz, hogy eldöntsd, melyik a lekgényelmesebb és a leghatékonyabb a számodra, érdemes többet is kipróbálni közülük. Ha pedig kedvet kaptál valami avokádós finomság kipróbálására, akkor ezek között a receptek közt tuti találsz szimpatikusat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon