Így használd az evőpálcikát – Lépésről lépésre mutatjuk

Evopalcika-hasznalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Akár ázsiai étterembe készülsz, akár a baráti társaságot szeretnéd lenyűgözni azzal, hogy milyen könnyedén használod az evőpálcikát, ennek a cikknek mindenképpen hasznát veszed.

Evőpálcikával enni nem nagy ördöngösség, feltéve, ha tudod, hogyan fogd helyesen az evőeszközt. Ha te is el szeretnéd sajátítani a pálcika használatának helyes módszerét, akkor az alábbi rövid videónak biztosan hasznát veszed.

A sushi, a ramen, a pirított rizs, a stir fry, az édes-savanyú csirke vagy éppen a pad thai mind olyan ázsiai ételek, amelyeket hagyományosan evőpálcikával szokás enni. Ha étteremben fogyasztod őket, akkor a terítékednek nagy valószínűséggel a részét képezi a pálcika, amelyet biztos kezekkel foghatsz meg, ha ismered a helyes módszert.

Az alábbi videó röviden és lényegre törően mutatja be azt, hogyan vedd a kezedbe, pontosan melyik ujjaid közé fogd, és hogyan mozgasd a pálcikákat. Kis gyakorlás után te is képes leszel arra, hogy biztos kezekkel juttasd el a falatokat a tányérodtól a szádig, és nem gyűlik meg többé a bajod a különleges evőeszközzel.

Ha pedig belelendültél a gyakorlásba, és további ázsiai ételeken is tesztelnéd a tudásodat, akkor ezeket az ínycsiklandó fogásokat készítsd el házilag.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon