Miért érdemes főzni a csirkecombokat sütés előtt? Három nyomós okunk is van rá

cscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csirke legszaftosabb része a combja, az egyik legkedveltebb elkészítési módja a sütőben sütés, de rántva is nagyon kívánatos az ízletes hús.

Nem árt, ha megbízható henteshez jársz, aki a vásárlás során még praktikus tanácsokat is osztogat, olyan technikákra hívja fel a figyelmet, amiket addig nem ismertél. 

A húsok előfőzése is ilyen, amin sokan meglepődnek, nem tudják hova tenni, mégis miért szükséges a húst főzni, ha úgyis meg lesz sütve? A művelet mellett nyomós érvek szólnak, amelyek ismeretében a kételkedők sem fogják sajnálni az időt a plusz munkára.

Sokak kedvence a csirkecomb, de a másik tábor nem annyira szimpatizál a csibe legszaftosabb részével. A miértre válasz is van. A comb készítése során érhetnek kellemetlen meglepetések. Rántott húsnál előfordulhat, hogy bár a comb kívülről szép aranybarnára sült, beleharapva néhol nyers maradt, esetleg vér csordul ki belőle. Ilyen kellemetlen élmény után meg lehet érteni, ha van olyan, aki nem szereti a csirkecombot, mégis sajnálatos, hisz a szárnyas legfinomabb része, amelyből tényleg rengeteg finom ételt lehet készíteni.

csct

Ezért kell előfőzni

Biztos nem marad belül nyers

A már említett jó tanács szerint, ha előfőzöd a csirkecombot sütés előtt, a főzés során a húsból minden szennyeződés, maradék vér távozik, így többé nem kell a cseppet sem étvágygerjesztő látvánnyal szembesülni.

Sokkal omlósabb lesz

Más előnye is van az előfőzésnek, a hús puhább lesz, sokkal könnyebben fog megsülni a rántott comb, olyan omlós lesz, hogy szinte leválik majd a csontról.

Jobban átjárják a fűszerek

Ha pedig sütőbe kerülne, akkor is érdemes előfőzni, mert könnyebben lehet majd pácolni, sokkal jobban felveszi a fűszerek ízét. A comb főzővízét is érdemes fűszerezni hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, szemes borssal, mert miközben puhul a hús, a lébe tett zöldségek, fűszerek aromája átjárja, így sokkal izgalmasabb lesz a rántott csirkecomb.

A sütés előtti főzést más csontos húsok készítésénél is érdemes alkalmazni, például csirkeszárnynál vagy sertésoldalasnál. A főzővízből pedig -leszűrve - pikáns mártás készíthető, amivel a sütni kívánt húst is meglocsolhatod.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon