Így készül az aranytojás – Gyors mozdulatokra és konyharuhára van csak szükség

aranytojás
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tojás fontos táplálékunk, sütemények és tészták lelke, kiadós reggeliket készíthetünk belőle és még sorolhatnám. Arról se feledkezzünk meg, hogy fontos fehérjeforrás, tele van aminosavakkal, antioxidánsokkal és vassal, röviden, jót tesz az egészségünknek.

A klasszikus főtt tojás nélkülözhetetlen, ha rakott burgonyát szeretnénk készíteni, feldobja a szendvicset, de még napindítónak is tökéletes választás.

Főtt tojást készíteni egyszerű. Mossuk meg, majd készítsük el a számunkra tökéletes állagúra. A legjobb akkor lesz, ha egy nagy fazékban bő vizet forralunk, mindig annyi vizet tegyünk a lábasba, amennyiben a tojások kényelmesen elférnek majd. A tojások csak akkor kerüljenek a fazékba, amikor a vizünk felforrt, majd vegyük lejjebb a lángot. Ha lágyabb tojásra vágyunk, pár perc elteltével kiszedhetjük a tojásokat, de ha a keményebb sárgáját részesítjük előnyben, akkor 8-12 percet hagyjuk a tűzhelyen.

Sokan csak a krémes sárgáját szeretik elfalatozni, van olyan, aki a fehérjéhez hozzá sem nyúl. A következő bűvészmutatványt ők egyenesen imádni fogják, na meg a gyerekek is, ugyanis mi most szépséges aranytojást fogunk készíteni, aminek nem csak a látványa ejt majd minket rabul, állagra is sokkal krémesebb az így készített tojás.

Egy kis játék a konyhában

Nagyanyáink mindig azt mondták, az étel nem játék, hát mi most játékos mozdulatokkal fogjuk elkészíteni az aranytojásokat. A tojásokat mossuk meg, fogjunk meg egyet, majd tegyük térdzokniba, harisnyába, de konyharuhába is csavarhatjuk. A két végénél szorosan kössük össze, majd a végeit fogva kezdjük el gyors mozdulatokkal rázni, ennek a mozdulatnak köszönhetően a tojásban a fehérje és a sárgája összekeverődik.

Ezután nincs más dolgunk, mint forrásban lévő vízbe tenni a tojásokat és keményre főzni. A forrásban lévő vízbe tehetünk egy kis sót is, így pucolásnál könnyebben távolíthatjuk el a héját.

A gyors mozdulattal készült főtt tojás pucolásánál nagy lesz a meglepetés, a tojás megszokott külső fehér rétege teljesen eltűnik, olyan lesz, mintha aranytojást tartanánk a kezünkben. Az így készült tojás nem csak szép, állagban is sokkal krémesebb és lágyabb lesz. 

Fotó:  https://www.handimania.com/

Ezt is szeretjük