Hogyan főzzünk kukoricát? Megmutatjuk a tízperces módszert!
Pikk-pakk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A főtt csemegekukorica isteni étel, és ha ismerjük a gyors elkészítési módszert, nagyon hamar el is készül. Mutatjuk, hogy válassz csövet, és hogyan készítsd el - pillanatok alatt.
A finom főtt kukoricához vezető út első, és talán legfontosabb lépése a boltban/piacon/zöldségesnél zajlik: tudnunk kell választani. De ez nem nehéz, ránézésre fel lehet ismerni a friss - és főzés után finom édes - csöveket.
1. Keresd a jó csövet
Ehhez csak annyit kell tenni, hogy finoman széthúzzuk valahol a hajhoz közeli végen egy kis részen a leveleket, és rápillantunk a szemekre. Ha szép, élénksárga, gömbölyű szemeket látunk: nyert ügyünk van. Ha viszont a szemek tetején kis besüppedést pillantunk meg, akkor keressünk másik csövet.
2. Ágyazz meg neki a fazékban
A kukoricának főzés közben plusz ízt ad, ha a leveleket is a lábosba tesszük. Ezért hámozd meg a csövet, és a szép ép levelek felével béleld ki a lábos alját. Fektesd rá a csöveidet, majd takargasd be a kukoricát a levelek másik felével.
3. Kicsit ússzon a fazékban
Ezután engedj rá vizet, annyira lesz szükséged, hogy a kukoricák már elemelkedjenek a lábos aljáról, kicsit úszkáljanak. Felesleges csurig töltened a fazekat: csak lassabban leszel meg.
4. Forrás után 10 perc, és ne felejtsd ott
Tedd fel legnagyobb lángon, és figyeld mikor forr fel. Onnantól számítva 10 percig kell főzni. Ne felejtsd ott, mert ha túlfőzöd, megkeményedhet, és akkor aztán tényleg főzheted órákig, mire élvezhető lesz.
5. Edd meg klasszikus módon, vagy vágd le a csőről a szemeket
Vedd ki a vízből, várd meg, míg kézzel kényelmesen foghatóra hűl, ha szeretnéd, enyhén sózd meg, és készen is vagy. Eheted a hagyományos, körberágós módon, vagy ha azt nem szereted, esetleg valamilyen ételbe, salátába kell a kukorica, a csövet a talpára állítva éles késsel könnyen levághatod róla a szemeket, ahogy a videóban is mutatjuk, majd kézzel szétmorzsolva egy tál isteni csemegekukoricád lesz, amit bármilyen ételhez használhatsz.