![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így maradnak napokig frissek és ropogósak a répahasábok
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A háromgyerekes életben elég gyakran előfordulnak pusztító, dühös, ordító, visító éhségrohamok, amiket azonnal csillapítani kell, egyetlen pillanat türelem és várakozási idő sincs.
Ezek a rohamok tipikusan a főétkezések előtti félórában törnek ki, éppen akkor, amikor azon küzdünk, hogy valami értelmes ebéd vagy vacsora kerüljön az asztalra, nem érdemes tartalmas táplálékkal csillapítani őket.
Hiszen akkor a most még farkaséhes gyerek pont azt nem fogja megenni, amin éppen munkálkodunk. Nincs semmi, ami jobban hátráltatná az amúgy is kapkodós főzést, mint a lábaink alatt sündörgő, éhes, hisztérikus gyerekek.
Szóval ilyenkor jön jól valamilyen egészséges nassolnivaló, nálunk tipikusan a sárgarépa az, amit szívesen elrágcsálnak. Viszont a fent már ecsetelt sürgősség és időhiány miatt esélyünk sincs pucolgatásra. Ráadásul a tavaszi, friss sárgarépák, amik a legalkalmasabbak a frissen rágcsálásra, pillanatok alatt elszomorodnak, elpuhulnak és lekonyulnak a hűtőben és a pulton is.
![re pavizben](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2909/29092/290925/29092557_960478144a5f4ff6d62d98996e801866_wm.jpg)
Az életmentő trükk
Naponta rengeteg furcsa, világmegváltó és az egész életedet megváltoztató konyhai trükk kerül napvilágra a neten - bár nagy részük felesleges, ez viszont nem csak, hogy hasznos, de tényleg szuperül működik is.
A megoldás a hideg víz. A répákat, amint hazaértünk a piacról, megpucoljuk, de a szárukat rajta hagyjuk - akkor elvileg még tovább maradnak frissek -, és hideg vízzel teli dobozba tesszük. Fontos, hogy a víz egészen ellepje őket. A dobozt lezárjuk, és betesszük a hűtőbe. Akár hasábokra is vághatjuk őket, ha úgy jobban tetszik, a végeredmény ugyanaz.
A répák pont olyan ropogósak és frissek lesznek három nap múlva is, de addigra biztosan elrágják őket a rohangáló nyulak - bár valószínűleg mi magunk is rá fogunk járni.
Fotó: Ács Bori/Sóbors