Így készíts cukkinispagettit: 5 módszert is mutatunk

Cukkinispagetti-keszítese-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cukkinispagetti készítése közel sem akkora ördöngösség, mint amilyennek elsőre tűnik: több módszerrel is hozzájuthatsz a vékony, tésztára emlékeztető cukkiniszálakhoz. Mutatjuk, melyek ezek!

A zöldségspagetti a közhiedelemmel ellentétben a világ egyik legegyszerűbben összedobható körete. Sokféle zöldségből készülhet: a répa, az édesburgonya, a cékla, a zeller vagy éppen a cukkini is remek alapul szolgál. Most a cukkinispagetti készítésének 5 egyszerű módját mutatjuk be.

Mivel a cukkini egy viszonylag puha húsú zöldség, ezért nem feltétlenül igényel komolyabb konyhai eszközöket a vékony csíkokra vágásához.

1. A kézzel hajtható spirál zöldségszeletelő talán a legismertebb mind közül: a segítségével gyorsan készíthetsz tökéletes és hosszú spagetticsíkokat.

2. A julienne-hámozó gyakorlatilag egy fogakkal ellátott zöldséghámozó, amellyel szabályos, de a fenti eszközhöz képest rövidebb csíkokat vághatsz.

3. A mandolinszeletelőt abban az esetben tudod alkalmazni, ha van hozzá julienne-szeletelő tartozékod. A julienne-hámozóhoz hasonlóan rövidebb spagettiszálak készítésére alkalmas.

4. A kézi spirál szeletelő az első pontban bemutatott eszköz kistestvére, amely azonban kisebb helyen elfér. 

5. A legtöbb konyhai robotgéphez vásárolható olyan kiegészítő tartozék, amely segítségével az eszköz az első pontban bemutatott spirál szeletelővé alakítható.

A fenti videóból megtudhatod, hogyan néznek ki az egyes eszközök, ahogy azt is, hogy pontosan milyen típusú spagettit készíthetsz velük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük