Isteni bolognese cukkinispagettiből – Szénhidrátmentesen laktató fogás

bolognai cukkini spagetti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bolognai spagettit készíteni ebédre egyenlő a sikerrel, biztosan nem lesz maradék a tányéron.

A tésztás ételek nem csak egyszerűen elkészíthetők, de kevés munkával egyszerre sok embert tudnak jóllakatni, ami valljuk be, nem kis előny. Az viszont már kevésbé jó dolog, hogy az alakunknak nem feltétlenül tesznek jót, főleg, ha rendszeresen és nagy mennyiségben fogyasztjuk.

A tésztától hamar jóllakunk, de sajnos ugyanolyan hamar éhesek is leszünk, mégis - ki tudna ellenállni egy finom bolognainak? Szerencsére már vannak alternatív megoldások tészta helyett, például a zöldségspagetti. A cukkini tökéletes alapanyag, ráadásul szezonja is van. A zöldségtészta kalória- és szénhidráttartalma sokkal alacsonyabb lesz, 10 dkg mindössze 15 kalóriát tartalmaz. 

Cukkinispagetti

bolognai cukkini spagetti recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab cukkini
  • 500 gramm darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0.5 darab zellergumó
  • 2 darab paradicsom
  • 500 milliliter paradicsomlé
  • 1 teáskanál cukor
  • ízlés szerint
  • 2 darab babérlevél
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint bors
  • 100 gramm parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a cukkinispagettit. A zöldséget mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd tekerjük át zöldségspirálozón. Ennek hiányában nagy lyukú sajtreszelőn is lereszelhetjük. Egy percre dobjuk forró, sós vízbe, majd szűrjük le. 

A bolognai ragura egy tökéletes receptet találtok az oldalon. Ez a recept azért is illik a cukkinispagettihez, mert a bolognaialap is zöldséggel készül. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük