Így magozd ki a meggyet egyszerűen: bevált praktikákat mutatunk

mmcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nem a legörömtelibb feladat, de ha falatozni szeretnéd, vagy sütnél, főznél belőle, akkor bizony muszáj a meggyet kimagozni, a kérdés az, hogyan teheted meg a legkönnyebben?

meggy és cseresznye a nyár kedvenc gyümölcsei közé tartoznak, melyeket nem csak magukban öröm falatozni, csodás sütemények készülnek belőlük, ám mielőtt a masszába merülnének, fontos, hogy a piros szemek átessenek a magozás fázisán.

A legtöbben kézzel szabadítják meg a piros gyümölcsöt a magtól, ez elég időigényes, a legkellemetlenebb mégis az, hogy mindenhova jut a meggy vagy cseresznye levéből, aztán jöhet a takarítás, és még a ruhára fröccsent foltot is el kell tüntetni. A kellemetlenségek ellenére nem vagyok a kézi magozás ellen, de ha rászánja az ember az időt, akkor remek megoldásokat találni az interneten. Ilyenekből válogattunk most, mutatjuk a legjobb módszereket, hogy sokkal gyorsabban és tisztábban végezhesd el a piros csemege magozását.

Szívószállal

Ehhez a módszerhez két dologra lesz szükséged, egy üres üvegre, és szívószálra. A folyamat nagyon egyszerű és gyors. A megmosott meggyet vagy cseresznyét ültesd a palack szájára, majd szúrd át szívószállal. A gyümölcs egyben marad, a mag az üveg alján landol, a piros csemege pedig készen áll a falatozásra vagy a sütésre, befőzésre. Szívószál helyett evőpálcikával is kipróbálható a trükk.

Biztosítótűvel vagy gemkapoccsal

Nincs meggylé, semmi kellemetlenség, nagyon gyorsan megtelik a tál a kimagozott gyümölccsel. A menet a következő: a gyümölcsöt alaposan mosd meg, aztán vedd az egyik kezedbe, a másikban a biztosítótű legyen, majd a tű keskenyebb végét a mag mellett nyomd a meggy húsába, a magot pedig egyszerűen fordítsd ki a helyéről.

Vannak olyan módszerek, amelyek nem feltétlen gyorsabbak a kézi magozásnál, viszont ha egész, magozott szemeket használnál díszítéshez, és nem szeretnéd szétroncsolni a gyümölcs húsát, jól jöhetnek. További lehetőségek egy videóban a meggy vagy cseresznye magozásához:

Így mosd meg

A magozás mellett az is fontos, hogy alaposan mosd meg a gyümölcsöt. A meggyet érdemes 15 percre vízbe áztatni, így ha van benne kukac, kijön a gyümölcsből. Újabban nagyon népszerű a szódabikarbónás áztatás, amit csak ajánlani tudok, mivel remekül fertőtleníti a permetezett szemeket. A módszer egyszerű: 1 liter vízbe keverj 1 teáskanál szódabikarbónát, majd 15 percre áztasd bele a gyümölcsöt. Utána, ha szeretnéd, folyó víz alatt átmoshatod, de nem szükséges, mivel a gyümölcs tiszta, a szódabikarbóna íze nem érezhető rajta, és teljesen ártalmatlan.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon