![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így magozd ki a meggyet egyszerűen: bevált praktikákat mutatunk
![mmcover](https://kep.index.hu/1/0/4440/44405/444057/44405710_3387962_df7f0a33b56a3d67a0faa08948aac73b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem a legörömtelibb feladat, de ha falatozni szeretnéd, vagy sütnél, főznél belőle, akkor bizony muszáj a meggyet kimagozni, a kérdés az, hogyan teheted meg a legkönnyebben?
A meggy és cseresznye a nyár kedvenc gyümölcsei közé tartoznak, melyeket nem csak magukban öröm falatozni, csodás sütemények készülnek belőlük, ám mielőtt a masszába merülnének, fontos, hogy a piros szemek átessenek a magozás fázisán.
A legtöbben kézzel szabadítják meg a piros gyümölcsöt a magtól, ez elég időigényes, a legkellemetlenebb mégis az, hogy mindenhova jut a meggy vagy cseresznye levéből, aztán jöhet a takarítás, és még a ruhára fröccsent foltot is el kell tüntetni. A kellemetlenségek ellenére nem vagyok a kézi magozás ellen, de ha rászánja az ember az időt, akkor remek megoldásokat találni az interneten. Ilyenekből válogattunk most, mutatjuk a legjobb módszereket, hogy sokkal gyorsabban és tisztábban végezhesd el a piros csemege magozását.
![mmct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4440/44406/444060/44406036_51d92c04d1f5f57e5bd5f7841d2920dc_wm.jpg)
Szívószállal
Ehhez a módszerhez két dologra lesz szükséged, egy üres üvegre, és szívószálra. A folyamat nagyon egyszerű és gyors. A megmosott meggyet vagy cseresznyét ültesd a palack szájára, majd szúrd át szívószállal. A gyümölcs egyben marad, a mag az üveg alján landol, a piros csemege pedig készen áll a falatozásra vagy a sütésre, befőzésre. Szívószál helyett evőpálcikával is kipróbálható a trükk.
Biztosítótűvel vagy gemkapoccsal
Nincs meggylé, semmi kellemetlenség, nagyon gyorsan megtelik a tál a kimagozott gyümölccsel. A menet a következő: a gyümölcsöt alaposan mosd meg, aztán vedd az egyik kezedbe, a másikban a biztosítótű legyen, majd a tű keskenyebb végét a mag mellett nyomd a meggy húsába, a magot pedig egyszerűen fordítsd ki a helyéről.
Vannak olyan módszerek, amelyek nem feltétlen gyorsabbak a kézi magozásnál, viszont ha egész, magozott szemeket használnál díszítéshez, és nem szeretnéd szétroncsolni a gyümölcs húsát, jól jöhetnek. További lehetőségek egy videóban a meggy vagy cseresznye magozásához:
Így mosd meg
A magozás mellett az is fontos, hogy alaposan mosd meg a gyümölcsöt. A meggyet érdemes 15 percre vízbe áztatni, így ha van benne kukac, kijön a gyümölcsből. Újabban nagyon népszerű a szódabikarbónás áztatás, amit csak ajánlani tudok, mivel remekül fertőtleníti a permetezett szemeket. A módszer egyszerű: 1 liter vízbe keverj 1 teáskanál szódabikarbónát, majd 15 percre áztasd bele a gyümölcsöt. Utána, ha szeretnéd, folyó víz alatt átmoshatod, de nem szükséges, mivel a gyümölcs tiszta, a szódabikarbóna íze nem érezhető rajta, és teljesen ártalmatlan.
Fotók: Getty Images