Hogyan lehet feldobni a mirelit pizzát? 9 ötlet, ha nincs időd házit sütni

mpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem ördögtől való a mirelit pizza, igaz, az éttermivel vagy a házival nem veszi fel a versenyt, de attól még 1-2 dobozzal jó, ha van a hűtőben.

A félkész élelmiszer megosztja az embereket, valaki szereti, míg más szívből gyűlöli, pedig megéri esélyt adni a fagyasztott pizzának.

Mindenkivel megesik, hogy hirtelen rátör az éhség, nincs kedve főzni, és házhoz sem szeretné rendelni a vacsorát. Az egyikre lusta az ember, a másikat nincs türelme kivárni: ilyenkor a legjobb megoldás kinyitni a hűtőt és összedobni valami egyszerűt, ami gyorsan elkészül. Ilyen például a szendvics, de ha megbújik a hűtőben egy doboz mirelit pizza, akkor érdemes előkapni és kicsit felturbózni, aztán sütőben aranybarnára sütni.  

Házi pizzát készíteni élmény, ám időigényes feladat, ellenben a mirelittel nincs sok dolga az embernek, igaz, minőségben a fagyasztott eltörpül a frissen sütött mellett. Azonban egy kis kreativitással a fagyasztott pizzából is készülhet remekmű, mutatjuk, mit kell tenned, hogy új élmény legyen a mirelit pizza.

mpct1

Tegyél rá még feltétet!

A mirelit pizzával a gyártó szinte mindig becsapja a vásárlót, gondolj csak bele, hogy a pizza csomagolásán a fotó milyen csábító, összefut a nyál az ember szájában a gazdagon pakolt pizza látványától. Sajnos a dobozból kivett pizza szinte üres, alig van rajta valami, épp ezért érdemes plusz feltéttel megpakolni az egyébként egész finom tésztát.

Egyébként nem csak a pizzával tévesztik meg a gyanútlan vevőket, itt írtunk róla korábban, hogyan készülnek egyes ételfotók.

mpct3

Mi kerüljön a mirelit pizzára?

  • Sonka vagy valamilyen szalámi, kolbász.
  • Pritamin paprika vagy erős paprika.
  • Gomba.
  • Paradicsom.
  • Kukorica vagy borsó.
  • Ha van a hűtődben maradék sült csirke, akkor darabolva tedd a tészta tetejére.
  • Sok-sok sajt, akár keverve tegyél rá füstölt sajtot és mozzarellát.
  • Különleges alapanyagokat is dobhatsz rá: olívabogyó, szardellafilé.
  • Maradék főtt tojás reszelve.
  • A fűszerek is sokat dobnak a pizzán, mint a füstölt paprika, oregánó, bazsalikom vagy más ízesítő.

Akár keverheted is ezeket a feltéteket, minél több van a pizzán, annál jobb, de fontos, hogy harmóniában álljanak egymással az ízek. Ha picit több időd van, ne mirelit pizzát, hanem csak pizzatésztát vegyél - ezt feltekerve árulják, mint a leveles tésztát -, amely házi paradicsomszósszal, a fentebb említett feltétekkel még finomabb lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük