![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Hogyan pucold le a mogyoróhéjat gyorsan és hatékonyan? Csak egy tepsire van szükség
![mogyoró](https://kep.index.hu/1/0/2997/29974/299740/29974053_2301351_2019908581dc4d648b04469d16a62f4d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hámozás és a héj eltávolítása nem mindig egyszerű feladat, pedig van olyan étel, amelybe kifejezetten nem szükséges a gyümölcs, zöldség vagy az olajos mag burka.
A lányom egyik óvónénijének a telkén állt egy mogyoróbokor, és amikor jó termése volt, akkor vehettünk belőle nagyobb mennyiséget. Én imádom nyersen is, de mielőtt megettem volna az egészet, kitaláltam, hogy Nutellát fogok készíteni.
A mogyorókrém készítésének első fázisa, hogy meg kell szabadulnunk a héjtól. Emlékszem, több órán át pucoltam a mogyorókat egy egészen bonyolult módszerrel, a végén az egész konyha héjjal volt tele úgy, hogy a mogyorók egy részén még ott volt a maradék. A Nutella sem úgy sikerült, ahogy elterveztem, de ez már megint más történet.
Azóta nem pucoltam mogyorót, de találtam egy videót, ami nagyon egyszerűen mutatta be a technológiát. Nem kell hozzá más, mint egy tepsi, a sütőnk és egy óra, ami pontosan jelzi, hogy mikor kell kivennünk a mogyorót.
![mogyika](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2997/29974/299742/29974279_d533eba572d3e73e5a319e0727da205b_wm.jpg)
Mogyoróhéj-eltávolítás
Vegyünk elő egy tepsit, és szórjuk bele a mogyorót.
Melegítsük elő a sütőt körülbelül 200 fokra.
Tegyük be a sütőbe a tepsit, és körülbelül 5 perc múlva vegyük ki.
Vegyünk elő egy szűrőt, és öntsük bele a mogyorót, rázogassuk, és közben a kezünkkel könnyedén szedjük le a héját.
Fotó: Getty Images