Hogyan pucold le a mogyoróhéjat gyorsan és hatékonyan? Csak egy tepsire van szükség

mogyoró
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hámozás és a héj eltávolítása nem mindig egyszerű feladat, pedig van olyan étel, amelybe kifejezetten nem szükséges a gyümölcs, zöldség vagy az olajos mag burka.

A lányom egyik óvónénijének a telkén állt egy mogyoróbokor, és amikor jó termése volt, akkor vehettünk belőle nagyobb mennyiséget. Én imádom nyersen is, de mielőtt megettem volna az egészet, kitaláltam, hogy Nutellát fogok készíteni.

A mogyorókrém készítésének első fázisa, hogy meg kell szabadulnunk a héjtól. Emlékszem, több órán át pucoltam a mogyorókat egy egészen bonyolult módszerrel, a végén az egész konyha héjjal volt tele úgy, hogy a mogyorók egy részén még ott volt a maradék. A Nutella sem úgy sikerült, ahogy elterveztem, de ez már megint más történet. 

Azóta nem pucoltam mogyorót, de találtam egy videót, ami nagyon egyszerűen mutatta be a technológiát. Nem kell hozzá más, mint egy tepsi, a sütőnk és egy óra, ami pontosan jelzi, hogy mikor kell kivennünk a mogyorót. 

mogyika

Mogyoróhéj-eltávolítás

Vegyünk elő egy tepsit, és szórjuk bele a mogyorót. 

Melegítsük elő a sütőt körülbelül 200 fokra. 

Tegyük be a sütőbe a tepsit, és körülbelül 5 perc múlva vegyük ki.

Vegyünk elő egy szűrőt, és öntsük bele a mogyorót, rázogassuk, és közben a kezünkkel könnyedén szedjük le a héját.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük