Így lehet gyorsabban panírozni – Ezzel a módszerrel még a mosogatást is megúszod

pcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A panírban sült ételeket nagyon sokan szeretik, gyakran lehet is hallani, hogy rántva minden sokkal finomabb lesz, ahogy az is köztudott, hogy a panírozás a konyhatündérek rémálma.

A rántott hús kötelező finomság a hétvégi lakomákon, de nemcsak húsokat, hanem zöldségeket és sajtot is zsemlemorzsás panírba szoktak öltöztetni, sőt, olyan különlegességek is készülhetnek, mint a töltött rántott palacsinta.

A rántott finomságok bármilyen köret mellé tökéletesen illenek, lehet ez saláta, krumpli vagy rizs. Ha húspárti vagy, nincs is jobb egy tartalmas, jól megpakolt rántott húsos szendvicsnél, de a zöldségpártiak sem maradnak ki a jóból, rántott gombakalapokból is tökéletes útravalót lehet összedobni.

rhct4

A rántott ételeket nem nehéz elkészíteni, sokan csak azért nem állnak neki, mert időigényes bepanírozni a húsokat vagy zöldségeket, aztán még ki is kell sütni őket. A panírozás pedig tartogat kellemetlen meglepetéseket: elmegy vele az idő, takarítani kell utána, ráadásul, ha kézzel csinálod, hamar maszatos leszel és az edények elmosása se leányálom.

Mi a teendő, hogy könnyebb legyen a panírozás?

A nagyi praktikáját követve a legfontosabb, hogy mindig legyen egy kijelölt tányér/tál, amiben csak a panírozást végzed. Az egyik bevált módszer, ha műanyag fedővel ellátott ételtárolót használsz panírozásra. A legjobb, ha minél nagyobb ez a tál, mert akkor egyszerre több hús vagy zöldség kerülhet bele.

rhct1

Amikor az első fázist elkezded - vagyis a panírozni kívánt alapanyag a lisztbe kerül -, zárd rá a tetőt az ételesdobozra és rázd meg jól, hogy a liszt rátapadjon, ezután mehet a tojásos dobozba, amit hasonlóan le kell zárni, majd rázni, végül pedig a zsemlemorzsánál is meg kell ismételni a zárást és a rázást, aztán mehet is a forró olajba sülni a finomság.

Mosogatás nélkül is megúszható!

Létezik azonban egy másik módszer is, amit főleg zöldségek esetében érdemes használni, de hússal is működni fog a dolog. Olyan nejlonzacskót kell beszerezni, ami nem sérült és a száját könnyen össze lehet zárni. Három ilyen zacskóra lesz szükség, az egyikbe liszt, a másikba a tojások, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül.

rhct2

A panírozni kívánt alapanyagot először a lisztes zacskóba kell tenni, majd a zacskó száját összefogni és alaposan megrázni, majd ugyanezt a tojással és a zsemlemorzsával is meg kell ismételni. A bepanírozott alapanyagokat a zsemlemorzsa után rögtön forró olajba kell tenni, így megspórolsz még egy piszkos edényt, tányért vagy tálcát, amire a zsemlemorzsába öltöztetett finomságokat pakolnád. Az a legjobb ebben a panírozási technikában, hogy gyors, mosogatást spórolsz, és ha kisebb méretű gombafejeket vagy cukkinikarikákat panírozol, egyszerre több is belekerülhet a zacskókba.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük