![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így lehet gyorsabban panírozni – Ezzel a módszerrel még a mosogatást is megúszod
![pcover](https://kep.index.hu/1/0/3671/36714/367142/36714213_2804265_3908f61c4182d51051adf99d20d6de00_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A panírban sült ételeket nagyon sokan szeretik, gyakran lehet is hallani, hogy rántva minden sokkal finomabb lesz, ahogy az is köztudott, hogy a panírozás a konyhatündérek rémálma.
A rántott hús kötelező finomság a hétvégi lakomákon, de nemcsak húsokat, hanem zöldségeket és sajtot is zsemlemorzsás panírba szoktak öltöztetni, sőt, olyan különlegességek is készülhetnek, mint a töltött rántott palacsinta.
A rántott finomságok bármilyen köret mellé tökéletesen illenek, lehet ez saláta, krumpli vagy rizs. Ha húspárti vagy, nincs is jobb egy tartalmas, jól megpakolt rántott húsos szendvicsnél, de a zöldségpártiak sem maradnak ki a jóból, rántott gombakalapokból is tökéletes útravalót lehet összedobni.
A rántott ételeket nem nehéz elkészíteni, sokan csak azért nem állnak neki, mert időigényes bepanírozni a húsokat vagy zöldségeket, aztán még ki is kell sütni őket. A panírozás pedig tartogat kellemetlen meglepetéseket: elmegy vele az idő, takarítani kell utána, ráadásul, ha kézzel csinálod, hamar maszatos leszel és az edények elmosása se leányálom.
Mi a teendő, hogy könnyebb legyen a panírozás?
A nagyi praktikáját követve a legfontosabb, hogy mindig legyen egy kijelölt tányér/tál, amiben csak a panírozást végzed. Az egyik bevált módszer, ha műanyag fedővel ellátott ételtárolót használsz panírozásra. A legjobb, ha minél nagyobb ez a tál, mert akkor egyszerre több hús vagy zöldség kerülhet bele.
Amikor az első fázist elkezded - vagyis a panírozni kívánt alapanyag a lisztbe kerül -, zárd rá a tetőt az ételesdobozra és rázd meg jól, hogy a liszt rátapadjon, ezután mehet a tojásos dobozba, amit hasonlóan le kell zárni, majd rázni, végül pedig a zsemlemorzsánál is meg kell ismételni a zárást és a rázást, aztán mehet is a forró olajba sülni a finomság.
Mosogatás nélkül is megúszható!
Létezik azonban egy másik módszer is, amit főleg zöldségek esetében érdemes használni, de hússal is működni fog a dolog. Olyan nejlonzacskót kell beszerezni, ami nem sérült és a száját könnyen össze lehet zárni. Három ilyen zacskóra lesz szükség, az egyikbe liszt, a másikba a tojások, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül.
A panírozni kívánt alapanyagot először a lisztes zacskóba kell tenni, majd a zacskó száját összefogni és alaposan megrázni, majd ugyanezt a tojással és a zsemlemorzsával is meg kell ismételni. A bepanírozott alapanyagokat a zsemlemorzsa után rögtön forró olajba kell tenni, így megspórolsz még egy piszkos edényt, tányért vagy tálcát, amire a zsemlemorzsába öltöztetett finomságokat pakolnád. Az a legjobb ebben a panírozási technikában, hogy gyors, mosogatást spórolsz, és ha kisebb méretű gombafejeket vagy cukkinikarikákat panírozol, egyszerre több is belekerülhet a zacskókba.
Fotók: Getty Images