![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így melegítsd újra a rántott ételeket, hogy ropogós legyen a panír: 6 tippet mutatunk
![rhcover](https://kep.index.hu/1/0/4048/40485/404854/40485483_3089415_e68b5504fd666b4df4c2c534f6a8ddcf_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hétvégi asztal legnagyobb sztárja a rántott hús, a ropogós bundába zárt szelet frissen a legfinomabb, másnap már nem olyan élvezetes.
Lehet, hogy nem a legegészségesebb az olajban sült, sokan mégis megőrülnek érte, bármilyen köret mellé tökéletes, de szendvicsalapanyagnak is remek választás.
Rántott hús nélkül elképzelhetetlen a vasárnapi családi ebéd, igazi hagyományos kedvenc, ez az az étel, amelyről szép emlékeket őriz az ember, hisz általában ez a nagymamák specialitása.
Mi, magyarok különösen rajongunk a frissensültekért, nem csak a rántott húst, a rántott zöldségeket is szeretjük. Persze csak enni, lehetőség szerint frissen, az elkészítésük kissé macerás, ezért sokan kifejezetten utálnak bundázott ételt sütni. Épp a pepecs panírozás és sütögetés miatt fordul elő, hogy több sül a kelleténél a rántott finomságokból, mert ha már egyszer nekiáll az ember, akkor nem spórol vele. A másnapra maradt rántott húsok vagy zöldségek azonban már nem hívogatóak, a bunda ropogóssága elvész.
![rhct1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4048/40485/404852/40485285_94919109c1637c6c0722900563eeeb43_wm.jpg)
Vannak ételek, amelyek másnap még finomabbak, de a rántott hús nem tartozik ezek közé. A maradék panírban sült, legyen az hús vagy zöldség, a hűtőből kivéve, másnapra nem lesz az igazi. Persze léteznek egyszerű praktikák, melyeknek köszönhetően lehet javítani az állagukon, mutatjuk, mit kezdj a megmaradt olajban sülttel.
Melegszendvics, grill- vagy paninisütő
A rántott hús nem csak körettel kínálva finom, szendvicsalapanyagnak is szuper, mégis ki tudna ellenállni egy jól megpakolt zsemlének? A másnapra maradt húst rakd kenyérszeletek közé, kiflibe vagy bagettbe, ha szeretnéd, tegyél bele még sajtot és paradicsomot, majd a kész szendvics mehet melegedni a melegszendvics, grill- vagy paninisütőbe. Az így készült fogás rendkívül ízletes és laktató, senki nem mondaná meg, hogy másnapos rántott hús került a zsemlébe.
![rhct7](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4048/40485/404856/40485675_46d2da3f9e84f6beaa9eb3d69d6265df_wm.jpg)
Forrólevegős fritőz
A modern, jól felszerelt konyhák legújabb kedvence az olaj nélküli fritőz, amelybe – ahogy a név is sugallja – nem kell olaj, mégis tökéletes rántott hús és zöldségek készülnek a masinában. Az olajszag elmarad, és az étel sem fog zsiradékban úszni. Nálam nagy favorit, és szerintem minden családban az lesz, ahol a rántott ételek népszerűek. Ebben a fritőzben tökéletesen újra lehet melegíteni, 3-4 perc bőven elég a húsnak.
Sütőbe tolva még a másnapos sült krumpli is finom
A sült krumpli is kényes finomság. Frissen sütve verhetetlen, másnapra már nem olyan kívánatos. Persze ha sütőpapírral bélelt tepsire borítva sütőbe tolod melegedni, akkor egész meglepő lesz a végeredmény. Ezt a módszert rántott hús és zöldségek esetében is alkalmazhatod. A panírban sülteket 180 fokosra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt melegítsd újra.
![rhct5](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4048/40485/404855/40485511_56267681ec310f09c73ffef88318198c_wm.jpg)
Süsd újra
Nagyiféle praktika, hogy a megmaradt rántott finomságokat bő, forró olajban, néhány perc alatt fel lehet frissíteni, így a bunda kívül újra ropogós, belül pedig szaftos lesz.
Mikróval is lehet próbálkozni, de nem tanácsos!
Az eddigi lehetőségek közül ezt tartom a legrosszabb választásnak. Meleg lesz a rántott hús és a zöldség is, de az élvezeti értékük jelentősen lecsökken. A bunda ropogóssága teljesen elvész, vizes, nedves lesz a panír. Ha mégis kipróbálnád a mikrós melegítést, akkor először 1 percre állítsd a mikrót (a hőfok lényegtelen), majd vágd szét a húst, kóstolj, és a tapasztaltak alapján dobd vissza még a mikróba 30 másodpercre. Illetve a pizzamelegítésnél alkalmazott poharas technikát is érdemes kipróbálni, hogy ne legyen puha a morzsa.
![rhct3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4048/40485/404855/40485559_961a34aa3d41ed6b5d56df313e5535a7_wm.jpg)
Alkosd újra
Maradék rántott hús esetében a szeleteket pakold tepsire, kend meg paradicsommártással, szórj rájuk sajtot és süsd addig, amíg a sajt szép aranybarna lesz. Ha maradék rántott karfiol kerül a kezedbe, akkor reszelt parmezánnal dúsítva melegítsd újra.
A rántott ételek frissen az igaziak, épp ezért, még ha van is munka a panírozással, a sütéssel, na meg a konyhapultot is rendbe kell tenni utána, mi azt tanácsoljuk, mindig annyit süss a családnak, amennyi elfogy.
Fotók: Getty Images